Γιάννης Ζουγανέλης: Δύο χρόνια μετά την απώλεια του Σάκη Μπουλά, μιλά για το φίλο του!

Η πρώτη τους γνωριμία και η αρρώστια...

Χθες έκλεισαν δύο χρόνια από το χαμό του ηθοποιού Σάκη Μπουλά, ο οποίος έφυγε νικημένος από τον καρκίνο στα 60 του χρόνια. Καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή της Ντορέττας Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Ζουγανέλης έφερε στο μυαλό του την πρώτη του γνωριμία με τον επί 40 χρόνια φίλο του, αλλά και το πόσο πονούσε με την αρρώστια του…

«Μαζί με τον Σάκη παίρναμε τηλέφωνο και κάναμε φάρσες. Τους κλείναμε ραντεβού και πηγαίναμε και βλέπαμε. Ο Σάκης ήταν τρομερός μίμος. Κάναμε αίσχη. Μου λείπει ο Σάκης. Έχουν περάσει δυο χρόνια ακριβώς. Η απώλεια συνειδητοποιείται απόλυτα. Ταλαιπωρούταν κανένα χρόνο. Παρήκμασε σαν σώμα, διατήρησε ένα τρομερό μυαλό. Σαράντα χρόνια ήμασταν φίλοι.

Σε μια οντισιόν που έκανε ο Μάνος Χατζηδάκις και ζητούσε πολύ νέους καλλιτέχνες, είχε κλείσει την οντισιόν, αλλά έψαχνε έναν ακόμα για να κάνει έναν άφυλο. Μπαίνει ο Σάκης μέσα με τρομερό εκτόπισμα, με γένια πολλά, με αμπέχωνο και λέει «Το αστέρι του βοριά» καταπληκτικά και λέει ο Χατζιδάκις τι όργανο παίζετε; Και βγάζει και λέει “φλογέρα πίκολο” και παίζει. Δεν φαινόταν η φλογέρα μέσα στα μούσια.

Εγώ το έχω ξαναπεί ότι όταν έφυγε ο Σάκης κάπως λυτρώθηκα γιατί δεν πόναγα. Για αυτό και δεν ήμουν από τους ανθρώπους ότι ο Σάκης πρέπει να κλάψει τη μοίρα του. Ανακουφίστηκα όταν έφυγε γιατί ο Σάκης ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε σχέση με την παρακμή.»