Γιάννης Ζουγανέλης: «Δεν θα ήθελα στο πρόσωπο του Αμβρόσιου να εκφραστεί όλη η Εκκλησία»

«Ο Μηνάς Χατζησάββας ήταν ασκητικά δοσμένος στην τέχνη της υποκριτικής».

Καλεσμένος του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά, ο Γιάννης Ζουγανέλης κατέθεσε τις απόψεις του, για τις δηλώσεις μίσους του Αμβρόσιου για τους ομοφυλόφιλους, για τους απίστευτους χαρακτηρισμούς του Φαήλου Κρανιδιώτη κατά του Κώστα Φαλελάκη, αλλά και για το σύμφωνο συμβίωσης.

«Το μίσος δεν ταιριάζει στις λογικές των θρησκειών. Δεν θα ήθελα στο πρόσωπο του Αμβρόσιου να εκφραστεί όλη η Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος είναι λόγιος, σοβαρός, ολιγόλογος, σεμνός, αυτός εκφράζει την Εκκλησία.
Το ότι βγαίνει ο γνωστός δικηγόρος που είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και λέει αυτά τα πράγματα και κανείς από το κόμμα δεν βγαίνει να αποσπαστεί από το γεγονός, δείχνει έλλειψη πολιτισμού στην πολιτική. Εγώ θα ήθελα να υπάρχει μια δυνατή αντιπολίτευση. Δεν είναι δυνατόν να μην παίρνει θέση η ηγεσία της.
Ο Μηνάς Χατζησάββας ήταν ότι καλύτερο είχαμε στο θέατρο. Έζησε μια αξιοπρεπέστατη ζωή, ένας άνθρωπος ασκητικά δοσμένος στην τέχνη της υποκριτικής. Αυτός ο θάνατος ανέδειξε το πρόβλημα αυτό. Στην Κύπρο είναι νόμος, στην Ευρώπη είναι νόμος, πώς είναι δυνατόν να μην μπούμε σε μια διαδικασία».

https://www.youtube.com/embed/7X9f6kkG85E