Γιάννης Ζουγανέλης: «Από μικρό παιδάκι κατάλαβα τι σημαίνει αδικία»

«Μόνο κέρδος είχα από τους γονείς μου».

Στην εκπομπή «Όλα Καλά» ο Γιάννης Ζουγανέλης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους γονείς του, οι οποίοι ήταν κωφάλαλοι και όπως είπε ένιωσε ο ίδιος την αδικία.

«Μόνο κέρδος είχα από τους γονείς μου. Άνθρωποι που σεβόντουσαν πάρα πολύ τη συνύπαρξη, τη διαφορετικότητα. Ήξεραν ότι είχαν αυτή την αναπηρία, ότι δεν άκουγαν, αλλά από την άλλη πλευρά αυτό δεν τους δημιούργησε ανασφάλεια, απλώς έμπαιναν σε μια διαδικασία να υπηρετούν περισσότερο. Μας υπερφρόντιζαν και μερικές φορές για να μας δώσουν να καταλάβουμε, τους εξηγούσαμε εμείς, εγώ και ο αδερφός μου ο Αντώνης. Τους εξηγούσαμε εμείς τι είναι αυτό που αυτοί θα έπρεπε να μας δώσουν να καταλάβουμε. Γνώρισα τον έρωτα μέσα από αυτή τη σχέση. Πάρα πολύ αγαπημένοι, τρυφεροί, συνεχώς με αγκαλιές και φιλιά μεταξύ τους. Και εμάς μας είχαν μεγαλώσει με πάρα πολύ ευαίσθητο και τρυφερό τρόπο.

Με τον μπαμπά μου ισορροπούσαμε μια χαρά. Ήταν οικοδόμος στο επάγγελμα και έκανε ότι είχε σχέση με την οικοδομή. Τα έκανε όλα με πολύ καλό τρόπο. Και επειδή υπήρχε και μια οικονομική ανασφάλεια, δούλευε και σε δεύτερη δουλειά. Πήγαινε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και έκανε διάφορα μερεμέτια.

Εγώ δεν έκρινα ποτέ τους ανθρώπους, το έμαθα από πολύ μικρός, φανταστείτε ότι κηδεμόνευσα τους γονείς μου και την ένιωσα την κηδεμονία. Από μικρό παιδάκι κατάλαβα τι σημαίνει αδικία στην έλλειψη της ισορροπίας της ζωής και πως ένας κράτος που θέλει να φορολογούνται οι πολίτες, δεν ανταποδίδει τίποτα. Τους άφησε αναλφάβητους, τους είχε έρμαια σε συμπεριφορές μορφωμάτων ανθρώπων, ανθρωπόμορφων, έχω ζήσει κλητήρα να συμπεριφέρεται σαν να είναι εισαγγελέας. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που όλα αυτά με φόβισαν, απλώς εγώ έκανα τους άλλους να φοβούνται λιγάκι για τον τρόπο που ενδεχομένως θα έπρεπε να συμπεριφέρονται».