Γιάννης Βόγλης: «Πήγαινα στον περιπτερά της γωνίας έπαιρνα τσιγάρα και μου έδινε δανεικό και ένα πενηντάρικο…»

«Έπρεπε οπωσδήποτε να βρω λύση για να επιβιώσουμε»

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή αποκαλυπτικά για την περίοδο της μαγάλης επιτυχίας αλλά και τα βήματα της καριέρας του…

«Εγώ την καριέρα μου, το έχω πει κι άλλη φορά, την έχτισα με περισσότερα «όχι» παρά «ναι», δηλαδή πρέπει να είσαι πολύ επιλεκτικός σε αυτό που διαλέγεις να κάνεις, το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό αυτό το πράγμα. Δηλαδή όχι να κάνεις αυτό που νομίζεις ότι θα είναι ωραίο για σένα, αλλά να επιλέγεις κάτι το οποίο είναι σωστό. Αυτό που νιώθεις ότι είναι σωστό. Αλλιώς δεν έχει νόημα, βάζεις ένα στόχο, και μία πορεία, δεν πρέπει να παρεκκλίνεις από αυτή την πορεία και σειρήνες υπάρχουν πολλές. Εγώ ιδιαίτερα μετά την επιτυχία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» σπάγαν τα τηλέφωνο, είχα ανάγκη από λεφτά, είχα πολύ μεγάλη ανάγκη τότε από λεφτά…

Έπεσε πρόταση παραγωγού που είχε στο τραπέζι επιταγή 100.000 δραχμών, ήταν πάρα πολλά λεφτά τότε, την είχε πάνω στο τραπέζι για να κλείσω μαζί του χωρίς να ξέρω τι θα κάνω και του είπα όχι αν δε μου πεις τι θα κάνουμε δεν πρόκειται να υπογράψω, ούτε να δεχτώ αυτά τα χρήματα. Σε πληροφορώ ότι κατέβηκα κάτω και έφυγα με το αμάξι, δεν ήταν δικό  μου, το είχε φέρει η γυναίακ μου απέξω και δεν ήξερα να η βενζίνη θα με έφτανε να φτάσω σπίτι. Θέλει πολύ προσοχή στα βήματα που θα κάνεις μετά την επιτυχία.

Ο Γιάννης Βόγλης μίλησε ακόμα για την δύσκολη περίοδο όταν επέστρεψε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος όπου δούλεψε πέντε χρόνια και όταν επέστρεψε στην Αθήνα έπρεπε να βρει άμεσα δουλεια: «Πήγαινα στον περιπτερά της γωνίας, έπαιρνα ένα πακέτο τσιγάρα και μου έδινε και δανεικό ένα πενηντάρικο για να πάρω το λεοφωρείο να ανέβω στην Αθήνα να δω τι θα κάνω να βρω δουλειά, πέρασα πολύ μεγάλη δυσκολία και είχα δυο παιδιά, έπρεπε οπωσδήποτε να βρω λύση για να επιβιώσουμε.»

Δείτε την συνέντευξη του ηθοποιού: