Γιάννης Βαρδής: «Είναι πολύ δύσκολο ακόμα να ξεπεράσω το θάνατο του πατέρα μου»

«Έκλαψα πολύ και εξακολουθώ να κλαίω. Αν έχω κάτι δεν φαίνομαι. Ακόμα και στο κοιμητήριο φαινόμουν καλά».

Τον Γιάννη Βαρδή φιλοξενεί αυτή την Κυριακή ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στην εκπομπή JoinUs του ΣΚΑΙ. Οι δυο τους συζητούν…

Για το θάνατο του πατέρα του:
Είναι πολύ δύσκολο ακόμα να ξεπεράσω το θάνατο του πατέρα μου. Έχει περάσει ένας χρόνος, σίγουρα υπάρχουν μέρες που είναι πολύ καλύτερες. Που μπορεί να τον σκέφτομαι πιο θετικά, δηλαδή με χαμόγελο. Αλλά ακόμα είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχουν στιγμές μέσα στη διάρκεια της ημέρας που πέφτω αρκετά ψυχολογικά. Δεν έχει υπάρξει μέρα που να μην τον έχω σκεφτεί έστω και λίγο. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν κάνει και εκείνος το ίδιο. Δηλαδή, αν υπάρχει κάτι μετά από τη ζωή που ζούμε, αν και εκείνος μπορεί να είναι αρκετές ώρες μαζί μου από εκεί που βρίσκεται. Εύχομαι να υπάρχει ζωή μετά. Δεν ξέρω αν θα τον ξανασυναντήσω, είναι η ελπίδα που έχουν όλοι οι άνθρωποι.

Για το πένθος του:
Έκλαψα πολύ και εξακολουθώ να κλαίω. Αν έχω κάτι δεν φαίνομαι. Ακόμα και στο κοιμητήριο φαινόμουν καλά. Αλλά όταν είμαι μόνος μου μπορεί να γονατίσω. Έχει λίγο μαλακώσει αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια «γιατί». Είμαι θυμωμένος. Και με το Θεό. Δεν έχω αποφασίσει αν θα πάω με το μέρος του ή αν θα πάω με την άλλη πλευρά αλλά αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται. Είμαι κάπου στη μέση.
Το τατουάζ για τον πατέρα μου δεν το σκέφτηκα εν βρασμώ. Το έχω κάνει 1,5 μήνα τώρα. Οπότε το σκέφτηκα πολύ καλά και ήθελα να τον έχω πάνω μου. Οι γραμμές στα χέρια μου που ήταν και τα πρώτα μου τατουάζ ήταν ένδειξη πένθους.