Γιάννης Βάλβης για το σκάνδαλο της Eurovision: «Η απάντηση βρίσκεται σε αυτό το στικάκι, παίξτε το και θα δείτε γιατί»

Γιάννης Βάλβης

"Έχω εδώ ένα στικάκι, που έχει ένα 3λεπτο βίντεο από τη Eurovision. Βάλτε το και θα σας λυθεί η απορία. Δεν σας λέω περισσότερα", είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.

Καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Γιάννης Βάλβης. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης μίλησε για το σκάνδαλο της Eurovision γύρω από τη συμμετοχή της Ελλάδας το 1998, στην οποία ο ίδιος παρέμβαινε στη σκηνοθεσία της βραδιάς, προκαλώντας την ενόχληση των τότε διοργανωτών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Γιάννης Βάλβης να αποβληθεί από τον διαγωνισμό και να μην του επιτραπεί η είσοδος στο στάδιο τη βραδιά του Τελικού. Ο συνθέτης βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο 25 χρόνια μετά.

«Εκεί τα έκανα λίγο υπερβολικά, για να δείξω την αντίθεση. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Το θέμα είναι με ποια διαδικασία με έδιωξαν. Υπήρχε υπεύθυνος της ΕΡΤ, υπήρχε έγγραφο από το BBC, υπήρχαν Έλληνες δημοσιογράφοι; Ό,τι φήμες βγήκαν, βγήκαν μέσα από την ΕΡΤ», δήλωσε αρχικά ο μουσικοσυνθέτης.

«Τους τα είχα μαζεμένα. Εγώ έπρεπε να είμαι πάνω στη σκηνή, γιατί ήμουν το ένα από τα δύο μέλη του συγκροτήματος. Η ΕΡΤ έφτιαξε μία θολή ατμόσφαιρα ήδη από την Ελλάδα. Τότε έγραφαν ότι μαγείρεψα το αποτέλεσμα και έτσι περάσαμε την Ηρώ για 50 ψήφους», τόνισε στη συνέχεια ο Γιάννης Βάλβης.

Όταν ο Γιάννης Πουλόπουλος ρώτησε τον μουσικοσυνθέτη τον λόγο για τον οποίο η EBU του αφαίρεσε εκείνη τη χρονιά τη διαπίστευση, ο Γιάννης Βάλβης έβγαλε από τον λαιμό του ένα στικάκι που είχε κρεμασμένο και απάντησε με νόημα: «Έχω εδώ ένα στικάκι, που έχει ένα 3λεπτο βίντεο από τη Eurovision. Βάλτε το και θα σας λυθεί η απορία. Δεν σας λέω περισσότερα».