Γιάννης Τσορτέκης: «Βλέπω τα επεισόδια του Maestro και φρικάρω με τον Χαράλαμπο»

Γιάννης Τσορτέκης

"Αυτά τα εκτρώματα όπως ο Χαράλαμπος, για να μπορέσουν να λυτρωθούν οι άνθρωποι που υφίστανται αυτό, πρέπει να πάψουν να υπάρχουν", λέει ο Γιάννης Τσορτέκης.

Ο Γιάννης Τσορτέκης εξομολογήθηκε στην εκπομπή Ελένη και τον Κωνσταντίνο Αρκά πως κατάφερε να ερμηνεύσει τον πιο μισητό ήρωα της σεζόν, τον «Χαράλαμπο» στη σειρά Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

«Πόσο διαφορετικός είμαι στην πραγματικότητα σε σχέση με τον Χαράλαμπο; Εντελώς διαφορετικός. Δεν έχω τα θέματα που έχει ο Χαράλαμπος, γι’ αυτό και δυσκολεύτηκα να ταξιδέψω μαζί με αυτόν. Η δυσκολία μου είναι στο να μπορέσω να το διαχειριστώ, από πού εκπορεύεται μια τέτοια συμπεριφορά. Πώς ένας άνθρωπος φτάνει σε ένα τέτοιο σημείο, ποιοι είναι οι λόγοι.

Νομίζω πως πέτυχα τον στόχο να είμαι ο πιο μισητός ήρωας της σεζόν. Βλέπω εγώ τα επεισόδια και ψιλοφρικάρω. Βλέπω τον Χαράλαμπο και λέω «αν είναι δυνατόν». Κυριολεκτώ ότι μου συμβαίνει έτσι. Έτσι μου συνέβη και όταν διάβασα το σενάριο. Ο τρόπος που κινηματογράφησε ο Χριστόφορος είναι πολύ ωμός. Η ωμότητα προκύπτει από τον τρόπο κινηματογράφησης», εξομολογήθηκε ο Γιάννης Τσορτέκης και σημείωσε:

«Αυτά τα εκτρώματα όπως ο Χαράλαμπος, για να μπορέσουν να λυτρωθούν οι άνθρωποι που υφίστανται αυτό, πρέπει να πάψουν να υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα συμβεί».

«Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε όταν διάβασα το σενάριο ήταν να μην κάνω τον ρόλο. Την βία που βλέπουμε τώρα, την εισέπραξα ως αναγνώστης όταν διάβασα το σενάριο», ανέφερε ο Γιάννης Τσορτέκης.