Γιάννης Στάνκογλου για metoo: «Σοκαρίστηκα όταν διάβασα τις μαρτυρίες των ανθρώπων»

Γιάννης Στάνκογλου

«Είπα πώς είναι δυνατόν να είμαι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και να μην έχω πάρει χαμπάρι;», λέει ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ο Γιάννης Στάνκογλου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Τι λες τώρα» και τον Μαρίνο Βυθούλκα και μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

«Πήρα ένα ρίσκο φέτος. ήθελα να καταπιαστώ ολοκληρωτικά με το θέατρο. Έχει να κάνει με την ενδοοικογενειακή βία και με τη φτώχεια. Η σκηνοθεσία δεν είναι κάτι που έχω ξανακάνει, η εμπειρία μου στο θέατρο είναι μεγάλη. Με ενδιαφέρει η προσωπική μου πορεία. Αποτυχία για μένα είναι να είσαι σε ένα θίασο και να περιμένεις να περνάς καλά στη συνεργασία αυτή και να μην συμβαίνει. Θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε όρια στις σχέσεις μας. Όρια σεβασμού ο ένας απέναντι στον άλλο. Είναι δύσκολη δουλειά το θέατρο», είπε αρχικά ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ο Γιάννης Στάνκογλου συνέχισε: «Έχω ζήσει πολύ ωραία πράγματα, που όταν ήμουν μικρός δεν φανταζόμουν ότι θα κάνω. Νιώθω περήφανος που έχω ανοιχτή επικοινωνία με τα παιδιά μου. Πάντα είμαι ερωτευμένος. Στο φλερτ αντιδρώ σαν ένα 47άρη που έχει ζήσει τη ζωή του».

Όσον αφορά τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο, ο Γιάννης Στάνκογλου απάντησε: «Πιστεύω ότι μόνο καλό μπορεί να φέρει αυτό που συνέβη και πολύ καλά έκαναν όσοι μίλησαν. Πρέπει να γίνει ένας οργανωμένος αγώνας και προσπάθεια ώστε να κρατηθούν τα όρια. Με σόκαρε όταν διάβαζα μαρτυρίες ανθρώπων που τα έζησαν αυτά. Λες πως ήταν δυνατόν να είμαι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και να μην έχω πάρει χαμπάρι;».