Γιάννης Σμαραγδής για Έλενα Ακρίτα: «Ποια είναι αυτή; Είναι αυτή που έγραψε…»

Γιάννης Σμαραγδής

"Ακούστε για μια ηθοποιό τι έγραψαν... αυτή η φαρμακομ...α"!

Ο Γιάννης Σμαραγδής μίλησε στο Happy Day και τον Χρήστο Βαρθαλίτη για τον ντόρο που δημιουργήθηκε με την ταινία του «Καζαντζάκης» και τις σκληρές κριτικές που δέχτηκε. Ο σκηνοθέτης απαντά για τον αν θα πάει τους κριτικούς στα δικαστήρια, ενώ αίσθηση προκαλεί η αναφορά του στην Έλενα Ακρίτα.

«Το ήξερα από την αρχή ότι κάνοντας τον Καζαντζάκη θα βρεθώ σε άγριες επιθέσεις γιατί τα πράγματα που υποστηρίζει, τα οποία υποστηρίζω κι εγώ, σε ορισμένους κύκλους δεν είναι αποδεκτά ακόμα. Είχε πει «Χαίρομαι που είμαι άνθρωπος και Έλληνας». Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει να το ακούν και δεν αφήνουν και τους άλλους να το αισθανθούν ως δικό τους.

[dfp_ads id=236982]

Υπήρξαν σχόλια προσβλητικά, όχι μόνο για το άτομό μου αλλά χυδαιότητες για τους συνεργάτες μου. Αυτό δεν το άντεξα, γι΄αυτό όπως ο καθένας άνθρωπος που υβρίζεται θα καταφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος. Η μεγαλύτερη καταδίκη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, ένας κριτικός κινηματογράφου είναι να τον απαξιώσει το κοινό. Το κοινό το ελληνικό, με τον τρόπο του, απαξίωσε τους κριτικούς.

Ακούστε για μια ηθοποιό τι έγραψαν… «αυτή η φαρμακομ…α»! Οι συντελεστές λέει της ταινίας κι εγώ είμαστε «νάνοι εναντίον του γίγαντα», του Καζαντζάκη. Εμένα με ονομάζει «εκτελεστή του Καζαντζάκη».

Η πρόθεσή μου δεν ήταν να πάω στα δικαστήρια, δεν είπα ότι θα τους πάω, είπα ότι σκέφτομαι…

Ποια είναι αυτή; Είναι αυτή που έγραψε ένα αρνητικό σχόλιο για την κα Αρβελέρ. Αυτή την έχει δει την ταινία; Όσοι εκφράστηκαν αρνητικά για την ταινία στο διαδίκτυο δεν την έχουν δει. Την Έλενα Ακρίτα δεν την ξέρω ως αρθρογράφο, την ξέρω για πράγματα που έχει κάνει στην τηλεόραση. Είναι καλό πράγμα να γράφεις καλά πράγματα. Δεν το ξέρουν οι άνθρωποι, το χάνουν μερικές φορές.

Καλό είναι να είμαστε λίγο καλύτεροι άνθρωποι όλοι. Το καλό γεννάει καλό».

Διαβάστε όλα τα νέα από την τηλεόραση -και όχι μόνο- εδώ…