Γιάννης Σαββιδάκης: «Η εικόνα της Conchita με ενοχλεί»

«Οι τάσεις και οι ροπές οι σεξουαλικές του κάθε ανθρώπου είναι...»

Ο καλεσμένος του Γιώργου Λιάγκα Γιάννης Σαββιδάκης μπορεί να μην παρακολούθησε τη βραδιά της Eurovision, αλλά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Μαρία Έλενα Κυριάκου και το «One Last Breath». Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με την παρουσιάστρια των backstage της Eurovision Conchita Wurst για την οποία δήλωσε πως τον ενοχλεί η εικόνα της γιατί είναι μια διαφορετικότητα κατασκευασμένη.

«Η Conchita μου φάνηκε χάλια. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Με ενοχλεί η εικόνα της πάρα πολύ. Οι τάσεις και οι ροπές οι σεξουαλικές του κάθε ανθρώπου είναι αποδεκτές. Έχουμε όλοι φίλους και γυναίκες και άντρες. Η αγωνία της εικόνας είναι αυτό που δεν γίνεται αντιληπτό για εμένα. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Έχεις μια αγωνία να αποδείξεις μια διαφορετικότητα. Δεν υπάρχει διαφορετικότητα εξ ορισμού, είναι τεχνητή η διαφορετικότητα. Είναι κατασκευασμένη διαφορετικότητα. Η γυναίκα που είχε μούσια παλιά συμμετείχε στα τσίρκο και πλήρωναν οι άνθρωποι εισιτήριο για να την δουν. Βέβαια και για την Conchita πληρώνουν εισιτήριο, άρα εκεί υπάρχει μία συνάφεια πιστεύω.

Όταν ένα παιδί 7 – 8 χρονών γυρίζει και λέει στους γονείς του, όταν το βλέπει αυτό, «τί είναι αυτό μπαμπά;», και χρησιμοποιεί το ουδέτερο, δε λέει ούτε τι είναι αυτή, ούτε τι είναι αυτό, αυτό αυτομάτως τοποθετεί την Conchita και την κάθε Conchita στο αγριευτικό, στο ακατανόητο. Είναι κάτι που αγριεύει και για αυτό το παιδί ρωτάει τι είναι αυτό. Εμένα με ρώτησε ο γιος μου μεγάλος προχτές που βλέπαμε στιγμιότυπα και του είπαμε ότι κάνουν πλάκα γιατί θέλουν να κάνουν ένα αστείο show. Η διαφορά είναι, η εξ ορισμού διαφορετικότητα, δηλαδή είσαι γεννημένος διαφορετικός και πρέπει η κοινωνία μου να με αποδεχτεί, εκεί προσυπογράφω. Όχι κατασκευάζομαι διαφορετικός και πρέπει να με αποδεχτείς, γιατί είναι κατασκεύμα. Θα μιλάγαμε για αυτό το άτομο καθόλου τώρα;»