Γιάννης Μπουτάρης: Τι είπε για το αλκοόλ και την ομοφυλοφιλία;

«Τον σέβομαι τον Μητροπολίτη Άνθιμο, αλλά...»

Στην εκπομπή «Όλα Καλά» μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και αναφέρθηκε στην απεξάρτησή του από το αλκοόλ, αλλά και στις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Άνθιμου περί της ομοφυλοφιλίας.

Για το αλκοόλ είπε: «Γύρισα από το πρόγραμμα απεξάρτησης το ’91. Κράτησε 30 μέρες και ήταν κλειστό και πολύ βαρύ πρόγραμμα. Ήμουν τυχερός που κατάφερα και προσαρμόστηκα. Μετά από έξι, εφτά χρόνια έκανα ένα πρόγραμμα ενίσχυσης, πάλι στην Αμερική γιατί τότε στην Ελλάδα δεν υπήρχαν δυνατότητες προγραμμάτων. Αλλά το κυριότερο απ’ όλα είναι η αλληλοβοήθεια που προσφέρουν μεταξύ τους οι αλκοολικοί, προκειμένου να κρατηθούν εκτός. Αν υποφέρει μία φορά ο αλκοολικός από τα προβλήματα που δημιουργεί στον εαυτό του, η οικογένεια υποφέρει διπλά. Γιατί βλέπει μια καταστροφή να έρχεται σε ένα άτομο της οικογένειας και δεν μπορεί να το βοηθήσει. Δεν είχα άλλες εξαρτήσεις, μόνο το αλκοόλ».

Για τον Μητροπολίτη Άνθιμο δήλωσε: «Τον σέβομαι και τον εκτιμώ πολύ, αλλά έχουμε διαφορετικές ιδεολογίες. Από εκεί και πέρα όμως έχουμε πάρα πολλά κοινά σημεία που αφορούν την πόλη. Και σε αυτά τα κοινά σημεία συνεργαζόμαστε. Δεν νομίζω ότι η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα, έχουμε διαφορετική άποψη σε αυτό με τον Δεσπότη. Η σεξουαλική ελευθερία, η έκφραση της σεξουαλικής ελευθερίας περιλαμβάνεται μέσα στα δικαιώματα του ανθρώπου. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει αυτό που είναι με όποιο τρόπο θέλει. Είτε είναι σεξ, είτε είναι οποιαδήποτε άλλη πεποίθηση».