Γιάννης Μπέζος: Θεωρώ ότι το «Κάτω Παρτάλι» έκανε επιτυχία γιατί…

«Δεν παρακολούθησα, είδα αποσπασματικά»

Με μία σειρά να ολοκληρώνεται απόψε «Το σπίτι της Έμμας» και πολλά θερινά σχέδια στα σκαριά, ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν ο καλεσμένος του Γιώργου Λιάγκα σήμερα το πρωί και έκανε τα σχόλια του τόσο για τη ΔΗΜΑΡ όσο και για το Κάτω Παρτάλι…

Περίμενε το χαμηλό ποσοστό της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές;
«Αν και δεν εμπλέκομαι εδώ και αρκετό καιρό στη ΔΗΜΑΡ τα παρακολουθώ όμως, το περίμενα. Οι καιροί απαιτούν να πάρεις μια θέση. Καλή καλή δεν έχει σημασία, να την υπερασπιστείς, να τη διαχεριστείς, αλλά μία θέση. Υπήρχε μία αμφιθυμία, από εδώ κι από εκεί. Δηλαδή συμμετέχω σε ένα κυβερνητικό σχήμα, αποχωρώ από το κυβερνητικό σχήμα, χωρίς όμως και να έχω και μία θέση ξεκάθαρω ως προς αυτό, νομίζω ότι η ΔΗΜΑΡ πληρώνει αυτό που δε σηκώνουν οι καιροι, το φόβο.

Ήταν λάθος που έφυγε από το κυβερνητικό σχήμα τότε;

Η γνώμη είναι ναι, ήταν λάθος. Από τη στιγμή που μπαίνει σε ένα σχήμα , εκτίθεσαι στιε εκλογές και μάλιστα με ένα σύνθημα στο οποίο και εγώ είχα συμμετάσχει τότε σε ότι αφορά τη συνεργασία κλπ και σου δίνει ένα 6 -6,5% που πήρε η ΔΗΜΑΡ τότε, σημαίνει ότι σε βάζει στα δύσκολα.

Ένας από τους λόγους που πήγα τότε ήταν αυτός, δηλαδή πίστευα ότι μπορεί με έναν τρόπο αυτός ο συνθετικός λόγος που είχε και ο πρόεδρος, ο Φώτης Κουβέλης, αλλά γενικότερα και το κόμμα με έναν ευρωπαικό προσανατολισμό, χωρίς συνθήματα έντονα, χωρίς φωνές ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι, νομίζω ότι οι χειρισμοί ήταν λάθος. Θα περίμενα μεγαλύτερη τόλμη.

Για το Κάτω Παρτάλι:

«Πρώτα πρώτα δεν έχω εικόνα, δεν παρακολούθησα, απαρακολούθησα πολύ αποσπασματικά. Φαντάζομαι ότι ένας από τους λόγους είναι το ιδιαίτερο χιούμορ, η καλή παραγωγή και κατά τη γνώμη μου το ότι η θεματολογία της έχει να κάνει με την ελληνική επαρχία και το βλέπει και η Αθήνα και η επαρχία.»

Δείτε τη συνέντευξή του:

//www.youtube.com/embed/5eQim8B9Js8