Γιάννης Μπέζος: «Κάθε φορά, η δουλειά που κάνω θεωρώ ότι είναι η καλύτερη όλου του πλανήτη»

«Δεν θέλω να μου αποσπούν τίποτα από την οικειότητα μου.»

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Μία» και στην Κατερίνα Σουλιώτη για την κόρη του και το θέατρο, τα λεφτά που έχει χάσει επενδύοντας τα σε παραγωγές, αλλά και γιατί απέχει από την τηλεόραση…

Για τις θεατρικές επενδύσεις:
«Επειδή ήμουν πάρα πολύ καλός εργοδότης, πιο καλός από το καλό, τα ξόδεψα στο θέατρο. Δεν κλαίγομαι για αυτό. Και αποφάσισα να τα ξοδέψω γιατί αποφάσισα να κάνω αυτό που πραγματικά ήθελα και έκανα αυτό που πραγματικά ήθελα. Απλώς αυτό είχε ένα τίμημα. Δηλαδή δεν μπορώ να λέω θέλω να κάνω αυτό και να μου το πληρώσει κάποιος. Πρέπει να το κάνω εγώ, είναι ευθύνη δική μου. Δε το λέω ότι είμαι στη ψάθα, ότι είμαι φτωχός άνθρωπος, ότι δεν έχω να φάω, το λέω όμως ότι ήταν πολλά χρήματα που περάσαν. Ξέρετε η τηλεόραση έδινε χρήματα αρκετά, τα οποία τα έριξα στις παραγωγές. Θα μπορούσα να έχω βγάλει πάρα πολλά χρήματα. Τα οποία αρνήθηκα γιατί ήθελα να κάνω αυτά που πραγματικά πίστευα και το όνομα μου να το τιμώ, δηλαδή να είμαι περήφανος για αυτό.

Για την τηλεόραση:
Οποιαδήποτε δουλειά κάνω είμαι ικανοποιημένος. Eγώ δεν αρνούμαι καμία από τις δουλειές που έχω κάνει. Κάθε φορά, η δουλειά που κάνω θεωρώ ότι είναι η καλύτερη όλου του πλανήτη και αν δε το δω έτσι, δεν μπορώ να τη δουλέψω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σταμάτησα να κάνω (τηλεόραση) γιατί κουράστηκα βιολογικά, οι βλέψεις μου είναι λίγο αλλού, δεν μπορώ να κάνω πράγματα με τον ίδιο όγκο, όπως έκανα, είναι πολλές οι ώρες του γυρίσματος και δεν αντέχω.

Τι απαντά σε όσους λένε ότι δεν είναι πολύ εκδηλωτικός;
«Δεν θέλω να μου αποσπούν τίποτα από την οικειότητα μου. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου και θα αποφασίζω εγώ με ποιος θα κάνω παρέα και σε ποιον θα μιλώ, με ποιον θα βγαίνω. Η δουλειά του κοινού είναι να παρακολουθεί, να κρίνει, να αποφασίζει στο χρόνο, πέραν αυτού ουδέν. Τα άλλα όλα είναι λαϊκισμοί αισχιστου είδους. Ακρετά με αυτά τα έχουμε πληρώσει, τα κάναν οι πολιτικοί, μην τα κάνουμε κι εμείς. Εμένα η ιδιοσυγκρασία μου είναι τέτοια και δεν πρόκειται να αλλάξει.»

Δείτε όσα είπε για την κόρη του στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου:

//www.youtube.com/embed/ZKiSgacjYww