Γιάννης Μούτσιος: «Έβαλαν εικόνα μου και παρουσιαζόταν προϊόν με το οποίο δεν έχω καμία σχέση»

Γιάννης Μούτσιος

"Πήρα τηλέφωνο τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, με απηύθυναν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και μετά έπρεπε να υποβάλω μία μήνυση" δήλωσε ο Γιάννης Μούτσιος.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Μούτσιος μίλησε στο Πρωίαν σε είδον για την εγκυρότητα των ειδήσεων στην ΕΡΤ αλλά και για τα fake video με παρουσιαστές.

«Αυτό έχει να κάνει πολύ με την τεχνητή νοημοσύνη. Βάζουν το κεφάλι σου, τα χείλη σου να λένε άλλα πράγματα που δεν τα έχεις πει. Μου έχει συμβεί και εμένα να βάζουν μία εικόνα σου, που φαίνεται να μιλάς και παρουσιάζεται ένα προϊόν με το οποίο δεν έχεις καμία σχέση. Έχει συμβεί και σε συναδέλφους» ανέφερε ο Γιάννης Μούτσιος.

«Πήρα τηλέφωνο τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, με απηύθυναν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και μετά έπρεπε να υποβάλω μία μήνυση. Δεν προχώρησα γιατί ήταν χρονοβόρα διαδικασία και δεν ξέρω και που θα κατέληγε. Θεωρώ ότι ο καθένας μας μπορεί να κάνει μία δημόσια ανακοίνωση ότι δεν έχω καμία σχέση και δεν φέρω καμία ευθύνη με αυτό που προβάλλεται» είπε ο Γιάννης Μούτσιος.