Γιάννης Μώραλης: Συγκλόνισε ο δήμαρχος Πειραιά με την εξομολόγησή του

Γιάννης Μώραλης

"Έχουμε 100% συμβατότητα και μας έδωσε αισιοδοξία. Υπάρχει ένα 60% του να γίνεις εντελώς καλά".

Ο Γιάννης Μώραλης, ο δήμαρχος Πειραιά, συγκλόνισε με την εξομολόγησή του, στην πρεμιέρα της Τατιάνας Στεφανίδου. Ο γνωστός πολιτικός αποφάσισε πριν από τρία χρόνια να γίνει δότης μυελού των οστών, ώστε να βοηθήσει όποιον άνθρωπο τον είχε ανάγκη. Δεν φανταζόταν, όμως, τότε ότι αυτός ο άνθρωπος θα ήταν η αδερφή του! Πριν από μερικούς μήνες της έσωσε τη ζωή…

«Με πήρε η ίδια και μου το είπε. Κάποιες μέρες ζήσαμε με την αγωνία αν υπάρχει συμβατότητα. Όταν η αδελφή μου μού ανακοίνωσε τηλεφωνικά ότι είμαστε συμβατοί, εγώ ήμουν σε μια εκδήλωση του δήμου και συγκινήθηκα. Έχουμε 100% συμβατότητα και μας έδωσε αισιοδοξία. Υπάρχει ένα 60% του να γίνεις εντελώς καλά. Κι έτσι προχωρήσαμε», ανέφερε ο Γιάννης Μώραλης, λέγοντας πως περίπου δυόμισι μήνες έγινε η μεταμόσχευση μυελού των οστών.

«Οι ασθενείς που μεταμοσχεύονται έχουν δύο φορές γενέθλια. Την ημέρα που γεννήθηκαν και την ημέρα που έκαναν μεταμόσχευση. Ξαναγεννιέται, κάνει τα εμβόλια που κάνει ένα παιδί όταν γεννιέται», κατέληξε ο Γιάννης Μώραλης.