Γιάννης Μιχαλόπουλος: Τι αποκάλυψε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην τελευταία του συνέντευξη που δημοσιεύτηκε πριν τρεις ημέρες;

«Ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του κινηματογράφου. Θυμάμαι στην ταινία “Αχ αυτή η γυναίκα μου” έλεγε…».

Συνέντευξη στην εφημερίδα Freddo και τον Νίκο Νικόλιζα είχε παραχωρήσει ο Γιάννης Μιχαλόπουλος λίγες μέρες πριν “φύγει” από τη ζωή. Ο γνωστός ηθοποιός, μάλιστα, του είχε τονίσει “Μην τη βάλεις ακόμα τη συνέντευξη. Θα σου πω εγώ. Σε ευχαριστώ πάντως για όλα”. Δεν πρόλαβε, όμως, να του δώσει την έγκριση κι έτσι ο δημοσιογράφος την δημοσίευσε πριν τρεις ημέρες.

«Η Αλίκη ήταν άλλο πράγμα. Πιο ντίβα, πιο επαγγελματίας. Κάναμε μεγάλη επιτυχία με την ταινία “Αχ αυτή η γυναίκα μου”. Την Αλίκη την αγαπούσε πολύ ο φακός. Και η ίδια ήξερε να επεξεργάζεται κάθε κινηματογραφική στιγμή. Ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του κινηματογράφου. Θυμάμαι στην ταινία αυτή έκλεβε συνέχεια με το πρόσωπό της. Έλεγε στον κάμεραμαν: “Από εδώ η κάμερα. Ο Μιχαλόπουλος δεν χρειάζεται δημοσιότητα”».

Για την Ρένα Βλαχοπούλου: «Αξιόλογες θα έλεγα ότι είναι οι ταινίες με τη Ρένα. Με αγαπούσε πολύ. Έλεγε: “Πάρτε τον Μιχαλόπουλο για τον ρόλο”. Η Ρένα ήταν ο πιο λαϊκός άνθρωπος που μπορούσες να βρεις. Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Γι αυτό και είχε τόση αμεσότητα στο κοινό και σάρωνε. Όπως μιλούσε στην καθημερινότητά της, έτσι μιλούσε στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Δεν την έπιανες πουθενά. Έβαζε και πολλά δικά της. Ξεκαρδιζόμασταν στα γέλια με την κερκυραϊκή προφορά της».