Γιάννης Μαρακάκης: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα μπει στη φυλακή»

Γιάννης Μαρακάκης

"Το Εφετείο εξετάζει την υπόθεση από την αρχή. Είναι πολύ πιθανό να γίνουν εκεί δεκτά τα ελαφρυντικά" αναφέρει ο Γιάννης Μαρακάκης.

Τη δική του νομική τοποθέτηση για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη έκανε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Ο γνωστός δικηγόρος εμφανίστηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και σχολίασε την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του κατηγορούμενου ηθοποιού, επισημαίνοντας μάλιστα πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα εκτίσει ποινή φυλάκισης.

«Το Εφετείο εξετάζει την υπόθεση από την αρχή. Είναι ένα νέο δικαστήριο, το οποίο έχει τη δυνατότητα ακόμη και να απαλλάξει τον κατηγορούμενο. Ο λόγος για τον οποίο κρατήθηκε προσωρινά ο κύριος Φιλιππίδης ήταν η κατηγορία περί βιασμού και είχα πει ότι πρέπει να κρατήσουμε σοβαρές αποστάσεις από αυτή την απόφαση» ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Μαρακάκης.

«Είναι πολύ πιθανό να γίνουν δεκτά τα ελαφρυντικά στο Εφετείο. Αυτό μεταφράζεται σε μία πολύ μεγάλη μετατροπή της ποινής. Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα μπει φυλακή» ξεκαθάρισε ο γνωστός νομικός.

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η φυλακή, δηλαδή ο εγκλεισμός, είναι το ύστατο καταναγκαστικό μέτρο. Τους ανθρώπους δεν τους βάζουμε στη φυλακή, για να τους εξοντώσουμε. Τους βάζουμε για να τους σωφρονίσουμε, να διορθωθούν και να επιστρέψουν στην Κοινωνία» τονίζει αμέσως μετά ο Γιάννης Μαρακάκης.

Αναφερόμενος στον όρο της ισόβιας κάθειρξης, ο Γιάννης Μαρακάκης επισημαίνει: «Σκοπός του νομοθέτη δεν είναι να βάλει ανθρώπους στη φυλακή και να πεθάνουν εκεί. Δε νομίζω ότι αποτελεί θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο φυλάκισης του κυρίου Φιλιππίδη. Είναι αντίθετο στους ποινικούς μας θεσμούς».