Γιάννης Ξανθούλης: «Τι να μου αρέσει σήμερα; Θέλω, δεν θέλω, ζω»

Γιάννης Ξανθούλης

"Καταπέλτης" ο Γιάννης Ξανθούλης για όλους και όλα...

Καλεσμένος στο Στούντιο 4 βρέθηκε ο Γιάννης Ξανθούλης το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να συναντήσει τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής συγγραφέας αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στη σχέση που έχει με την τεχνολογία ενώ χαρακτήρισε πλήρως σαχλή την εποχή που διανύουμε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ξανθούλης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «παλαιότερα ο κόσμος ήταν πάρα πολύ αφελής. Δεν είχαν την υπερπληροφόρηση που έχουμε σήμερα. Εγώ βέβαια πιστεύω ότι και σήμερα είναι αφελής με αυτή την υπερπληροφόρηση, ελάχιστα πράγματα μένουν. Όλα είναι επιδερμικά, όλα είναι σαν σαχλός φλοιός και μένει μια σάχλα στο τέλος. Σε πολλούς αν και όχι πάντα, προς Θεού. Νομίζω ότι ζούμε σε μια ενδιαφέρουσα σαχλή εποχή. Τι να μου αρέσει σήμερα; Θέλω, δεν θέλω, την ζω».

«Όχι, δεν μου αρέσει καθόλου! Αυτές οι τεχνολογίες, αυτά τα μαραφέτια, όλα αυτά τα πάρε εδώ και κάνε το άλλο… Τα λάτρευα τα αεροδρόμια και τώρα δεν πιστεύω γιατί πρέπει να πατήσω 100 κουμπιά. Που δεν πρόκειται, να έρθουν όλοι οι υπάλληλοι να με βοηθήσουν. Έρχονται απελπισμένοι και το κάνουν εκβιαστικά».

«Ο κόσμος σήμερα θεωρείται μοντέρνος όταν είναι φορτωένος από εκατομμύρια φίρμες, όταν κάνει γκαλερί τα χέρια του με τα τατουάζ… Σαν κινούμενη γκαλερί! Κάποιος είχε πει ότι η μόδα είναι δυο φορές γελοία. Μία όταν αρχίζει και μία όταν τελειώνει και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια» πρόσθεσε, επίσης, ο Γιάννης Ξανθούλης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.