Γιάννης Κρητικός: «Δεν είναι το πραγματικό μου επίθετο, προέκυψε ουσιαστικά από ένα λάθος»

Γιάννης Κρητικός

"Το είδα και πάγωσα στην αρχή. Λέω τι Κρητικός; Δεν είμαι σαν τον Πάριο από την Πάρο" δήλωσε ο Γιάννης Κρητικός.

Ο Γιάννης Κρητικός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Ακόμα δεν είδες τίποτα και τον Αλέξη Μπαρτζώκα και μίλησε για την υποκριτική και το πραγματικό του επώνυμο.

«Έχω κάνει σεμινάρια για να καταλάβω κι εγώ κάποια παραπάνω πράγματα. Θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι θέλει και μπορεί. Αν είναι με σωστό τρόπο και υπάρχει βελτίωση επάνω σε αυτό και δεν το κάνει απλά για να το κάνει. Ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα θεωρώ ότι το προσπάθησα στο μέγιστο βαθμό. Παλιότερα υπήρξαν ηθοποιοί, οι οποίοι δεν είχαν βγάλει καμία σχολή. Η ίδια η Ρένα Βλαχοπούλου είπε ότι δεν σπούδασα κάτι. Ήταν βέβαια και μεγάλη τραγουδίστρια της τζαζ. Κι όμως είναι μία ηθοποιός που θεωρώ ότι έχει αφήσει ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο» είπε ο Γιάννης Κρητικός.

 

«Το πραγματικό μου επίθετο είναι Τζαγκαράκης. Το Κρητικός έγινε ουσιαστικά από ένα λάθος. Δούλευα με τον Νίκο Νομικό σε μία μπουάτ όταν πρωτοήρθα στην Αθήνα, βγάλαμε την αφίσα και πήγα να κάνω πρόβες. Λέει ο φωτογράφος το παιδί με τη λίρα; Και λέει ο Νίκος ποιον τον Γιαννάκη τον Κρητικό; Έγραψε Γιάννης Κρητικός. Το είδα και πάγωσα στην αρχή. Λέω τι Κρητικός; Δεν είμαι σαν τον Πάριο από την Πάρο. Μετά έκατσε, κόλλησε και τελείωσε» ανέφερε ο Γιάννης Κρητικός.