Γιάννης Κρητικός: Η άγνωστη συμμετοχή του σε ριάλιτι και το λάθος που του …άλλαξε επίθετο!

Γιάννης Κρητικός

Η εξομολόγηση ότι τον έχουν διώξει από νυχτερινό μαγαζί επειδή δεν δέχτηκε να...

Φέτος είναι η χρονιά του καθώς ο Γιάννης Κρητικός συστήθηκε μέσα από τις μεταμφιέσεις του Your Face Sounds Familiar σε ένα ευρύτερο κοινό, αποκτώντας μάλιστα και φανατικούς θαυμαστές, καθώς έχει χαρίσει άφθονο γέλιο στους τηλεθεατές μέσα από το show του ΑΝΤ1. Ο Γιάννης Κρητικός μιλά στην εφημερίδα Αγορά και στον Οδυσσέα Μητσόπουλο για το λάθος που του άλλαξε το επίθετο, την αιτία απόλυσης του από νυχτερινό μαγαζί, αλλά και την άγνωστη συμμετοχή του στο reality Dream Show!

Το πραγματικό σου επίθετο είναι Τζαγκαράκης. Σε ανάγκασαν να το αλλάξεις ή ήταν δική σου ιδέα;

Αν σου πω την ιστορία πίσω από το επίθετο «Κρητικός», θα γελάς! Όταν ήμουν λοιπόν στα ξεκινήματα μου στον χώρο, είχαμε κάνει φωτογράφιση για ένα μαγαζί και ο φωτογράφος δεν θυμόταν το όνομα μου για την αφίσα. Κάποιος, λοιπόν, του είπε πως είμαι Κρητικός, οπότε θεώρησε σωστό να βάλει αυτό για επίθετο! Πως ήταν ο Γιάννης Πάριος, που ονομάστηκε έτσι λόγω της Πάρου; Το ίδιο ακριβώς! Όταν είδα την αφίσα μπροστά μου, νευρίασα πάρα πολύ, αλλά ήταν πια πολύ αργά για να αλλάξει. Στην πορεία, όμως, το υιοθέτησα το επίθετο και κάπως έτσι έκανα καριέρα στο τραγούδι.

Ισχύει ότι σε έχουν απολύσει από νυχτερινό μαγαζί επειδή δεν δέχτηκες να κατεβαίνεις στη σάλα και να χαιρετάς τους πελάτες;

Φυσικά Ισχύει, δεν γινόταν αλλιώς. Δεν μπορώ τις χαιρετούρες των καλλιτεχνών στα νυχτερινά μαγαζιά – και δεν το λέω από σνομπισμό και τουπέ. Έτσι όπως είναι ο χαρακτήρας μου και πιστεύω δεν είναι δουλειά του καλλιτέχνη να κάνει δημόσιες σχέσεις στο μαγαζί όπου εμφανίζεται.

Κατά μία έννοια, το μαγαζί ήθελε από εσένα να κάνεις «κονσομασιόν». Φαντάζομαι πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που σε απέλυσε, σήμερα θα βαράει το κεφάλι του στον τοίχο με την επιτυχία σου…

Δυστυχώς ο άνθρωπος αυτός δεν είναι πια στη ζωή, αλλά εν πάση περιπτώσει συμφωνώ απόλυτα με τον χαρακτηρισμό «κονσομανσιόν» και αυτός ήταν ο λόγος που απολύθηκα. Δεν μπορώ να κατεβαίνω και να χαιρετώ όλο το μαγαζί. Αν έρθει κάποιος φίλος μου ή κάποιος καλλιτέχνης, μετά χαράς να τους υποδεχθώ.

Είσαι 27 ετών. Πως και δεν μπήκες σε κάποιο μουσικό reality για να ανέβεις πιο γρήγορα;

Η αλήθεια είναι πως, πριν από πολλά χρόνια, είχα δηλώσει συμμετοχή στο «Dream Show» του Alpha. Για την ακρίβεια, ήμουν την ίδια σεζόν που πήγε και ο Νίκος Οικονομόπουλος και έφτασα μέχρι την τελική εικοσάδα των παικτών. Αυτό, ωστόσο, που έμαθα τότε είναι πως τα παιχνίδια αυτού του είδους σε εκμεταλλεύονται για να πουλήσουν και εσύ τα εκμεταλλεύεσαι για την προβολή σου. Δεν γίνεται, όμως να μπαίνεις στο «κοστουμάκι» που σου βάζει η παραγωγή αν δεν σου ταιριάζει, γιατί το αποτέλεσμα που θα βγει δεν σου κάνει καλό.

Από τα λόγια σου φαίνεται ότι δεν έφυγες ευχάριστα τότε από το παιχνίδι. Ίσως καλύτερα που δεν συνέχισα στη διαδικασία τότε, γιατί η ζωή μου τελικά με πήγε αλλού. Βλέπεις, για παράδειγμα, παιδιά που βγήκαν πρώτα σε ανάλογα παιχνίδια και σήμερα δεν θυμόμαστε ούτε καν το όνομα τους και παιδιά που έφυγαν από το πρώτο live και σήμερα κάνουν σπουδαία πράγματα.