Γιάννης Απέργης: «Στο σχολείο ουρούσαν στην τσάντα μου επειδή είμαι Αλβανός»

Γιάννης Απέργης

"Στην αρχή μας έλεγαν "έχουμε σπίτι" και όταν τους λέγαμε ότι είμαστε από την Αλβανία μας έλεγαν δυστυχώς το δώσαμε. Για μία εβδομάδα μέναμε σε παγκάκια, στο Μετς", εξομολογείται ο Γιάννης Απέργης.

Ο Γιάννης Απέργης έχει ξεχωρίσει μέσα από τη σειρά «Παρουσιάστε» και το μεσημέρι της Τρίτης βρέθηκε στο Πρωινό, απέναντι από την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα. Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, όταν ήρθε με τους γονείς του από την Αλβανία και τον ρατσισμό που αντιμετώπισε στο σχολείο.

«Έχω καταγωγή από το Αργυρόκαστρο, είμαι Αλβανός. Ήρθα στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1995, ήμουν 5 χρονών.

Στην αρχή μας έλεγαν «έχουμε σπίτι» και όταν τους λέγαμε ότι είμαστε από την Αλβανία μας έλεγαν δυστυχώς το δώσαμε. Για μία εβδομάδα μέναμε σε παγκάκια, στο Μετς

Στην Α΄ Δημοτικού ούρησαν στην τσάντα μου. Δεν την ακούμπησα. Η μητέρα μου φοβόταν, γιατί όταν πήγαινε στο σχολείο ερχόντουσαν και άλλες μαμάδες. Τους μάζευε η δασκάλα και πάντα θα έφταιγε ένα Αλβανάκι, ένα ξένο. Και έλεγαν «να μαζέψετε τον Γιάννη γιατί μέρα θα καταλήξει στην φυλακή». Αυτό μου έχει μείνει.

Μας έλεγε πολλές φορές «δεν φταίτε εσείς, φταίει το σύστημα» που μας έχει όλους μαζί. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είναι ακόμα εκεί. Όταν πήγα για να δώσουμε μια παράσταση, της έδωσα προσκλήσεις να έρθει στο θέατρο να με δει. Ακόμα έρχεται…», αποκάλυψε ο Γιάννης Απέργης.

Ο Γιάννης Απέργης μίλησε και για την «ψεύτικη» οντισιόν που τον είχαν καλέσει πριν καν μπει στη σχολή, όπου του ζήτησαν να ξαπλώσει γυμνός για τις υποτιθέμενες ανάγκες μια σκηνής από ταινία.