Γιάνης Βαρουφάκης – Δανάη Στράτου: Πήγαν θέατρο

«Η πίεση είναι πολύ μεγάλη και είμαι εδώ στο θέατρο για να τη βάλω στην άκρη»...

Διάλειμμα από τις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνει με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης έκανε χθες βράδυ ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου στην πρεμιέρα -στη σκηνή του μικρού «REX»- της παράστασης ‘Ευτυχισμένες μέρες» με τη Σοφία Φιλιππίδου και τον Γιάννη Γούνα.
 

«Είμαι πολύ καλύτερα μετά από αυτή την παράσταση. Έτσι κι αλλιώς, το ‘Ευτυχισμένες μέρες» του Μπέκετ είναι ίσως το πιο αγαπημένο μου έργο. Ήταν εξαιρετική παράσταση. Έχω καιρό να δω αυτό το έργο, είκοσι χρόνια έχουν περάσει αλλά το έχω δει αρκετές φορές. Μετά από την ασφυξία της πολιτικής σκηνής εν μέσω διαπραγμάτευσης, αυτού του είδους η θεατρική ασφυξία που δημιουργεί ο Μπέκετ είναι εντελώς καθαρτική», εξομολογήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Κάνουμε μια δουλειά, μια διαπραγμάτευση που δεν έχει ξαναγίνει. Δεν έχουμε πετύχει κανένα στόχο ακόμα, η μόνη επιτυχία είναι ότι την ξεκινήσαμε. Στόχος μας είναι να την ολοκληρώσουμε επιτυχώς για όλους μας. Από εκεί και πέρα η πίεση είναι πολύ μεγάλη και είμαι εδώ στο θέατρο για να τη βάλω στην άκρη και νομίζω ότι αυτή η παράσταση ήταν ότι καλύτερο χρειαζόμουν αυτή τη στιγμή».

https://www.youtube.com/embed/-6pUnrMOev4