Γεράσιμος Ανδρεάτος: «Αυτή την ερώτηση δεν μου την έχει ξανακάνει κανείς»

Γεράσιμος Ανδρεάτος

"Δεν θεωρώ Τέχνη αυτό το πράγμα. Για μένα δεν είναι καλλιτέχνες αυτοί, δεν ξέρω πώς να τους χαρακτηρίσω", σχολιάζει ο γνωστός τραγουδιστής.

Καλεσμένος στην εκπομπή Καλύτερα Αργά βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 19/10 ο Γεράσιμος Ανδρεάτος. Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, συνομίλησε με την Αθηναΐδα Νέγκα για τους νέους καλλιτέχνες στη μουσική και εκείνους που ο ίδιος ξεχωρίζει.

«Βλέποντας κάποια φαινόμενα έξαρσης της βίας, συμμορίες ανηλίκων… παλιά υπήρχε μία ηθική κοινή για όλη την κοινωνία. Αν κάποιος πήγαινε να κάνει κάτι σε δημόσιο χώρο, ο κόσμος αντιδρούσε. Τώρα φοβάται να αντιδράσει, γιατί μπορεί ο άλλος για ψύλλου πήδημα να τον σκοτώσει, ας πούμε», δηλώνει αρχικά ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.

«Η τραπ πηγαίνει το πράγμα προς τη βία. Βλέπω κάτι τέτοιους ανθρώπους, δεν ξέρω πώς να τους χαρακτηρίσω, να ανεβάζουν όπλα και να υπερηφανεύονται. Για μένα δεν είναι καλλιτέχνες, δεν θεωρώ Τέχνη αυτό το πράγμα», σχολιάζει στη συνέχεια ο λαϊκός τραγουδιστής.

Στην ερώτηση εάν θαυμάζει καλλιτέχνες το ίδιο εσωστρεφείς με τον ίδιο ή όχι, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος απαντά με ειλικρίνεια: «Αυτή την ερώτηση δεν μου την έχει ξανακάνει κανείς. Δεν είναι αυτό το κριτήριό μου ως προς το αν θαυμάζω κάποιον ή όχι. Αν βρει κάποιον τρόπο ιλιγγιώδη, τότε θα ζηλέψω και θα ψάξω κι εγώ να βρω κάτι αντίστοιχο».

«Για να είμαι ειλικρινής, από τις νέες παραγωγές δεν ακούω κάτι ιδιαίτερα. Ακούω τις παλιές μου αγάπες, που αποτελούν μέχρι και σήμερα για μένα φάρο και πυξίδα να κάνω κάτι που θα μπορέσει να με συγκινήσει. Στο αυτοκίνητο βάζω τέρμα Παναγιώτη Μιχαλόπουλο και σπάω μέσα μου τα πάντα», παραδέχεται ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.