«Γελούσαν οι συνάδελφοί μου όταν τους έλεγα «παιδιά τρέμω, θα λιποθυμήσω»

«Ένιωθα ότι χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου, ότι μπορεί να...»

Η πρωταγωνίστρια του «Έλα στη θέση μου» Αθηνά Οικονομάκου, εκμυστηρεύτηκε στην τηλεοπτική της συνέντευξη στην Σταματίνα Τσιμτσιλή για το πως η ψυχοθεραπεία τη βοήθησε να βάλει σε τάξη κάποια πράγματα και να βρει τις ισορροπίες ανάμεσα στη δουλειά και στην προσωπική ζωή.

«Κάνω ψυχοθεραπεία χρόνια. 5 χρόνια περίπου. Δεν υπήρχε κανένα δείγμα ότι έπρεπε να κάνω ψυχοθεραπεία, στο ότι τη χρειαζόμουν στη ζωή μου, γιατί όλα ήταν απόλυτα φυσιολογικά και ισορροπημένα. Η απόφαση ήρθε γιατί λόγο κούρασης γιατί την περίοδο που έκανα τη «Ζωή της Άλλης» ήμουν τόσο κουρασμένη και τόσο δύσκολα μπορούσα να αντεπεξέλθω στην καθημερινότητα μου που έφτασα σε ένα σημείο που στο θέατρο είχα πάθει φοβία για κρίσεις πανικού. Δεν έπαθα ποτέ κρίση πανικού. Έβγαινα στη σκηνή, κανείς δεν καταλάβαινε τίποτα.

[dfp_ads id=236982]

Γελούσαν οι συνάδελφοί μου όταν τους έλεγα «παιδιά τρέμω, θα λιποθυμήσω». Γελούσαν γιατί «πετούσα» όταν έβγαινα, αλλά μέσα μου εγώ είχα ταλαιπωρηθεί πολύ εκείνη την περίοδο. Ένιωθα ότι χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου, ότι μπορεί να λιποθυμήσω, ότι μπορεί να πάθω κάτι. Ότι μπορεί να θέλω να φύγω από τη σκηνή, ότι μπορεί να θέλω να βήξω, ότι μπορεί να χάσω τα λόγια μου. Όλο αυτό το άγχος που ήταν λόγο της πίεσης, της κούρασης και ένα βάρος που είχα στους ώμους μου σε πολύ μικρή ηλικία γιατί έκανα πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο, στην τηλεόραση. Ήταν λίγο δυσβάσταχτο. Όλα αυτά τα ισορρόπησε η ψυχοθεραπεία. Βρήκα τους ρυθμούς μου και ξέρω ότι ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν είναι υπερήρωας και δεν μπορεί να δουλεύει 20 ώρες τη μέρα», ανέφερε η Αθηνά Οικονομάκου στο Happy Day.