Γειτονιές στο Πιάτο: Παγκράτι και Street Food στο κέντρο

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μάς φέρνει τις Γειτονιές στο Πιάτο κάθε Σαββατοκύριακο στις 14:30.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο», παίρνει τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο! Η περιήγησή του μας πηγαίνει στο Παγκράτι και στο Κέντρο της Αθήνας, σε στέκια με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, γνωρίζοντάς μας τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:30

Παγκράτι Β’ Μέρος

Το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 14:30, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέφει στο Παγκράτι.

Ο στόχος του hip στεκιού «Tre Sorelle» είναι να ξαναβάλει την πίτσα στο σαλόνι μας και να μπει στις καθημερινές μας συνήθειες.

Το «Αλφικόν», μια νέα προσθήκη στον χάρτη της αθηναϊκής υψηλής γαστρονομίας, παντρεύει πολλές κουζίνες, με κοινή βάση την ελληνική, φτάνοντας στο Michelin Guide για φέτος.

Ο «Μαγεμένος Αυλός» είναι ένα παραδοσιακό στέκι, κάποτε του Μάνου Χατζιδάκι, ένα στέκι που διδάσκει ιστορία έχοντας γράψει πολλά χιλιόμετρα όχι μόνο στη γαστρονομία αλλά και στη μουσική.

Ο Δημήτρης μαγειρεύει στην κουζίνα του δύο πολύ νόστιμες συνταγές: Αρνάκι σε φύλλο κρούστας με σκληρό τυρί Δανίας και χυλοπίτες με μοσχαρίσιο λουκάνικο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:30

Κέντρο – Street Food Α’ Μέρος

Την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 14:30, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας πάει μια διαφορετική βόλτα. Σκοπός του, να συστήσει τους ανθρώπους και τα μαγαζιά που προσφέρουν καλό, ποιοτικό και πεντανόστιμο φαγητό στο χέρι. Και πού χτυπάει η καρδιά του street food; Στο κέντρο της πόλης!

Η πρώτη του στάση για είναι σε ένα από τα καλύτερα φαλαφελάδικα στην Αιόλου, στο «Falafellas».

Επόμενη στάση, το «Feyrouz», ένα φανταστικό μαγαζί στην Αγάθωνος που έχει βραβευτεί για τις υπέροχες street food γεύσεις του με άρωμα Ανατολής.

Η μαγειρική ομάδα της «Coocoovaya» είναι πασίγνωστη. Η ίδια ομάδα έφτιαξε και το «Hoocut». Εδώ έρχεται ο Δημήτρης για να γευτεί το πιο gourmet σουβλάκι που θα συναντήσετε στο κέντρο της Αθήνας.

Από το gourmet σουβλάκι προβατίνας, στο γνωστό, αυθεντικό και κλασικό σουβλάκι του «Κώστα» στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Ο Δημήτρης θα φτιάξει στην κουζίνα του δύο συνταγές εύκολες και δημιουργικές: Ταρτάρ σολομού με chips γλυκοπατάτας και κοπανάκι κοτόπουλο ψητό με ανατολίτικο πιλάφι.