Γειτονιές στο πιάτο: Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μάς πάει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Γειτονιές στο πιάτο, κάθε Σαββατοκύριακο στις 14:30 στον ΑΝΤ1.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο», παίρνει τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο! Η περιήγησή του μας πηγαίνει για άλλη μια φορά στο Κέντρο της Αθήνας, σε στέκια με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, γνωρίζοντάς μας τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

Σάββατο 27 Μαρτίου, Κέντρο Β’ Μέρος (Παλιά Βουλή, Λέκκα)

Το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 15:00, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέφει στο κέντρο της πόλης και ανακαλύπτει στέκια που συναντά κανείς όταν περιπλανηθεί στους δρόμους που δεν είναι τόσο εμπορικοί.

Πρώτη του στάση το πασίγνωστο «Άριστον», ένα γαστρονομικό μνημείο της πόλης που στέκει αγέρωχα στο πέρασμα των χρόνων σε μια Αθήνα που μεταβάλλεται διαρκώς! Επόμενη στάση το ζαχαροπλαστείο «Αριστοκρατικόν» το οποίο ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1928. Σε αυτό το μέρος σχεδόν 100 χρόνια τώρα, η σοκολάτα αποθεώνεται.

Η Αθήνα είναι γεμάτη στοές που κρύβουν, πέρα από εργαστήρια και γραφεία, ταβερνάκια και παραδοσιακά καφενεία. Σε μια τέτοια στοά μπαίνει ο Δημήτρης για να πάει στο «Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς» και να απολαύσει κλασικούς αθηναϊκούς μεζέδες. Στην κουζίνα του μαγειρεύει: πιροσκί με λουκάνικο και τηγανητό εξωτικό ρύζι με γαρίδες και λουκάνικο.

Κυριακή 28 Μαρτίου, Κέντρο Γ’ Μέρος (Περικλέους, Πραξιτέλους)

Την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 14:30, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος κάνει τη βόλτα του στην Περικλέους και την Πραξιτέλους. Πρώτα, σπεύδει στο «Madame Phu Manchu», ένα αυθεντικό βιετναμέζικο εστιατόριο στην Πραξιτέλους. Ο σεφ και ιδιοκτήτης του μαγαζιού είναι ο Μίστερ Χουνγκ, ο οποίος εκτός από εξαιρετικός μάγειρας είναι και μάστερ του Κουνγκ Φου.

Granello σημαίνει κόκκος, όπως ο κόκκος του αλευριού που δημιουργεί το ιδιαίτερο ζυμάρι της πίτσας. Στο «Granello» της οδού Πραξιτέλους ο Δημήτρης γνωρίζει μια ομάδα που με πολύ μεράκι προσφέρει πίτσα υψηλής ποιότητας, αλλά χαμηλής τιμής!

Πλέον στην Αθήνα μπορεί κανείς να βρει τα πάντα, ακόμη και μια τυπική croissanterie όπως η «Overall Croissanterie», ίδια με εκείνες που συναντούμε στο Παρίσι. Στην κουζίνα του ο Δημήτρης ετοιμάζει: ένα vegan σοκολατένιο brownie και ένα flat bread με cottage cheese.