Φώτης Σεργουλόπουλος: «Τι λόγο είχε να φέρει ο Αρναούτογλου έναν εκπρόσωπο της Εκκλησίας να του μιλήσει για την ομοφυλοφιλία;»

«Τι περιμένετε να πει ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας;»

Την περασμένη Τρίτη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μίλησε στην εκπομπή Καρντάσιανς του ΑΝΤ1 και μετά τις δηλώσεις του γύρω από την ομοφυλοφιλία ξέσπασε πόλεμος. 

Η έκρηξη του Φώτη Σεργουλόπουλου στο ΦΜ live πήγε το θέμα ένα βήμα παρακάτω:

«Έχουν βγει όλοι και αντιδρούν στον Άνθιμο. Τι περιμένετε να πει ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας;
Η Ορθοδοξία είναι ένα δόγμα. Έχει κανόνες. Ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας δε θα πει τίποτα άλλο παρά τους κανόνες. Δεν πρόκειται να πει κάτι άλλο. Θα πει και για την παρθενία, θα πει και για τις προγαμιαίες σχέσεις ότι είναι αμαρτία, θα πει και για τον πολιτικό γάμο ότι είναι αμαρτία. Αυτό δεν μας αφορά τους ανθρώπους. Αφορά τους ανθρώπους που ακολουθούν την Εκκλησία.

Το θέμα είναι ο Γρηγόρης τι λόγο είχε να φέρει έναν εκπρόσωπο της Εκκλησίας να του μιλήσει για την ομοφυλοφιλία. Τι σχέση έχει η Εκκλησία με αυτό; Απολύτως καμία. Επιτέλους δηλαδή να χωριστεί και η Εκκλησία από την Πολιτεία και να είναι τα πράγματα στη θέση τους. Γιατί αυτή η Κυβέρνηση αυτό έχει υποσχεθεί. Όχι να καθόμαστε να λέμε την άποψη της Εκκλησίας ξαφνικά, για το τι πιστεύει η Εκκλησία. Ξέρουμε τι πιστεύει η Εκκλησία. Αν είναι να αλλάξει κανόνες οι Εκκλησία πρέπει να γίνει Οικουμενική Σύνοδος»