Φώτης Σεργουλόπουλος: «Μας πιάσανε και μας πήγαν αυτόφωρο, είχε γίνει μεγάλο θέμα με τους γονείς μας»

Φώτης Σεργουλόπουλος

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος αποκαλύπτει ένα άγνωστο μέχρι σήμερα περιστατικό της ζωής του

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά υποδέχθηκαν στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» τον δημοσιογράφο Χρίστο Βασιλόπουλο και συζήτησαν μαζί του για την πορεία του αλλά και τους τεχνολογικούς πειραματισμούς της δεκαετίας του ’70 και του ’80.

Όταν η συζήτηση στράφηκε στο πειρατικό ραδιόφωνο, ο Χρίστος Βασιλόπουλος ανέφερε: «Για να κάνεις έναν πομπό εκείνα τα χρόνια, έπρεπε να έχεις έναν γκατζετάκια της εποχής, που να ξέρει να τον στήνει. Εμείς ήμασταν οι «διανοούμενοι», θέλαμε να βάζουμε τα τραγούδια, να κάνουμε τις αφιερώσεις. Είχαμε βρει ένα παλικάρι στον Βύρωνα που ήταν της ΣΕΛΕΤΕ, ήξερε όλες τις βίδες και τα λοιπά. Αυτός τον είχε εγκατέστησε στην ταράτσα του σπιτιού, για να υπάρχει και έξοδος. Γιατί εκείνα τα βράδια κυνηγούσαν».

Με αφορμή την ιστορία του δημοσιογράφου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος αποκάλυψε τη δική του προσωπική ιστορία με το πειρατικό ραδιόφωνο, η οποία τον οδήγησε στο αυτόφορο.

«Υπήρχε μία τάση τότε να κάνουμε ελεύθερο ραδιόφωνο. Τότε είχαμε φτιάξει κι εμείς έναν πομπό και τον είχαμε βάλει σε μία ταράτσα ενός συμμαθητή μου στην Γ’ Σεπτεμβρίου. Περνούσαν όμως από κάτω οι αστυνομικοί με ραδιογωνιόμετρα και σε εντόπισε. Μας πιάσανε και μας πήγαν αυτόφωρο. Είχε γίνει μεγάλο θέμα με τους γονείς μας» αποκάλυψε ο παρουσιαστής.

«Αυτός που είχε την ταράτσα την έπαθε. Εμείς τη σκαπουλάραμε» κατέληξε χαριτολογώντας ο Φώτης Σεργουλόπουλος.