Φώτης Σεργουλόπουλος: «Κάποιοι άλλοι λένε «τη γνώμη μου είπα», χρησιμοποιώντας έναν ομοφοβικό λόγο»

Φώτης Σεργουλόπουλος

"Ο κακοποιητικός λόγος δεν σημαίνει λέω τη γνώμη μου", λέει με νόημα ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας του με την Νατάσσα Μποφίλιου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος θέλησε να αναφερθεί στον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Παράλληλα, τόνισε με νόημα, προς συγκεκριμένους αποδέκτες, ότι πίσω από τη φράση «τη γνώμη μου είπα» μπορεί να κρύβεται ένας ρατσιστικός λόγος.

«Ο γάμος για όλους τους ανθρώπους είναι ότι βάζεις μια σφραγίδα ότι εμείς θα είμαστε μαζί με τους φίλους, με τους ανθρώπους, είτε αυτό γίνει με θρησκευτικό γάμο, είτε με πολιτικό, είτε με σύμφωνο συμβίωσης. Γι’ αυτό και ορισμένοι άνθρωποι ζητούμε τον γάμο για όλους. Διότι είναι σημαντικό η κοινωνία να δεχτεί κι αυτή τον γάμο μας, την επιβεβαίωση της αγάπης μας για τους ανθρώπους. Η αγάπη μου εμένα για έναν άνθρωπο θέλω να έχει τη σφραγίδα και την επίσημη, γιατί θέλω να το αναγνωρίσει ο κόσμος όλος», επισήμανε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Στη συνέχεια, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, τόνισε με νόημα: «Το «λέω τη γνώμη μου» πρέπει να το δούμε λίγο… Γιατί και κάποιοι άλλοι λένε «τη γνώμη μου είπα», χρησιμοποιώντας ένα κακοποιητικό, ρατσιστικό, ομοφοβικό και σεξιστικό λόγο. Ο κακοποιητικός λόγος δεν σημαίνει λέω τη γνώμη μου».