Φώτης Σεργουλόπουλος: Η προσωπική ερώτηση που δεν θέλησε να απαντήσει!

«Δεν με αφορά κανένας άνθρωπος που εκπροσωπεί την εκκλησία».

Καλεσμένος στην Ντορέττα Παπαδημητρίου το πρωί της Δευτέρας ο Φώτης Σεργουλόπουλος κάθισε στον καναπέ της Ντορέττας Παπαδημητρίου και ανάμεσα σε άλλα που συζήτησαν ήταν και οι οξείες αντιδράσεις ορισμένων εκπροσώπων της Εκκλησίας.

«Η Εκκλησία είναι ένα δόγμα. Το δόγμα δεν μπορεί να αλλάξει εύκολα. Στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και υπάρχουν που δεν πιστεύουν και καθόλου. Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου υπάρχει ανεξιθρησκεία. Το πως εκφράζονται οι άνθρωποι της Εκκλησίας είναι δικό τους πρόβλημα. Ας το λύσει η Εκκλησία, πρόβλημα τους είναι.»

«Πιστεύεις στον Θεό;» ρώτησε η Ντορέττα Παπαδημητρίου, αλλά ο παρουσιαστής αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση, καθώς θεωρεί ότι πρόκεται για προσωπική ερώτηση…

«Είναι μια πολύ προσωπική ερώτηση στην οποία δεν θα απαντήσω. Νομίζω ότι ο Θεός είναι προσωπικό δεδομένο και νομίζω ότι δεν θα απαντούσα ποτέ σε αυτή την ερώτηση, αν πιστεύω ή όχι στο Θεό. Σαφώς δεν είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι θρησκευόμενος. Δεν με αφορά καθόλου ο Αμβρόσιος και δεν με αφορά και κανένας άνθρωπος που εκπροσωπεί την Εκκλησία. Εγώ έχω μάθει να ζω σε μια χώρα που έχει νόμους και χαίρομαι πάρα πολύ όταν οι νόμοι αυτοί προοδεύουν και γίνονται καινούριοι νόμοι ανάλογα με τις ανάγκες του κόσμου που κατοικεί σε αυτή τη χώρα. Αν κοιτάξεις την Ελλάδα, από τον πόλεμο και μετά έχουν αλλάξει νόμοι, έχουν γίνει για τα ανθρώπινα δικαιώματα βήματα μπροστά και έχει φτάσει και η πολιτεία αυτή τη στιγμή σε ένα σημείο να έχει υπογράψει κάποιους νόμους που να δίνει τα δικαιώματα στους ανθρώπους να είναι πιο ελεύθεροι νομικά, γιατί πάντοτε ζούσαμε όπως θέλαμε, αλλά να τους υποστηρίζει και ο νόμος. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα. Εγώ σε αυτή την Ελλάδα ζω, στην Ελλάδα των νόμων. Δεν ζω ούτε στις μάγισσες, ούτε στους ανθρώπους που αισθάνονται ότι θίγεται κάτι άλλο το οποίο έρχεται από τον ουρανό. Ούτε στα ούφο πιστεύω.»

Περισσότερα latest news »