Φώτης Σεργουλόπουλος: Η περιπέτειά του στη θάλασσα – «Στην απελπισία μου δεν ξέρω τι θα ‘κανα»

Φώτης Σεργουλόπουλος

"Eίναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης που μπορεί να μου συμβεί. Πέντε ώρες εκεί και να βλέπω την ξηρά απέναντι, να βλέπεις ότι το λιμάνι είναι δίπλα σου;" εξομολογείται ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Με αφορμή τις εικόνες ενός πλοίου στην Ιταλία, που πάλευε επί πέντε ώρες με κύματα ύψους 8 μέτρων, ο Φώτης Σεργουλόπουλος μοιράστηκε μία παρόμοια εμπειρία που είχε στο παρελθόν σε ένα θαλάσσιο ταξίδι.

«Αυτό, παιδιά, είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης που μπορεί να μου συμβεί. Πέντε ώρες ζούσαν οι επιβάτες αυτόν τον εφιάλτη; Έχω τύχει σε φουρτούνα 9 μποφόρ με ένα κρουαζιερόπλοιο. Είχα ξαπλώσει και πήγαινε πέρα-δόθε. Δεν μπορώ, δεν μου αρέσει καθόλου αυτό» αποκάλυψε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Τη σκυτάλη πήρε η Τζένη Μελιτά, για να αφηγηθεί και τη δική της παρόμοια εμπειρία. «Έχω τύχει σε δελφίνι που κάνει τοπικά δρομολόγια στον Σαρωνικό με πολλά μποφόρ, να ‘χει μοιράσει το πλήρωμα τα σακουλάκια και να ακούς… βομβαρδισμούς από παντού. Και να μη σου ‘ρχεται ο εμετός, σου βγαίνει επειδή ακούς τις… ρουκέτες να πέφτουν από παντού».

«Είναι από τις λίγες φορές που έχω δει τέτοια εικόνα σε πλοίο. Πέντε ώρες εκεί και να βλέπω την ξηρά απέναντι, να βλέπεις ότι το λιμάνι είναι δίπλα σου;» πρόσθεσε ο παρουσιαστής με τη Τζένη Μελιτά να τον ρωτά: «Θα βούταγες;». «Στην απελπισία μου δεν ξέρω τι θα έκανα» της απάντησε  ο Φώτης Σεργουλόπουλος.