Συζήτηση περί… τραχανά άνοιξαν στη στήλη της μαγειρικής ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Γωγώ Δελογιάννη το πρωί της Δευτέρας (17/11). Οι δύο συνεργάτες ανέλυσαν στο “Πρωίαν σε είδον” τα είδη του κλασικού και αγαπημένου ζυμαρικού, με τον παρουσιαστή να εκφράζει στη μαγείρισσα τις απορίες του.
«Τι τραχανά χρησιμοποιείς; Ξινό; Δεν τον ξέρω, ρε παιδί μου, δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω», είπε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν κάνω πολύ συχνά, γιατί έχει πολλές θερμίδες. Σε χοντρά κέφια θα τον κάνω».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Έχω δει τραχανά, ο οποίος είναι σαν γροθίτσες. Αυτός είναι διαφορετικός;», ρώτησε στη συνέχεια ο παρουσιαστής, με τη σεφ να του απαντά πως εκείνος είναι ξινόχοντρος και είναι από την Κρήτη.
Φ.Σ: Άλλο ο ξινός και άλλο ο ξινόχοντρος;
Γ.Δ: Ναι. Ο γλυκός και ο ξινός είναι οι δύο βασικές κατηγορίες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ