Φωτεινή Βελεσιώτου: «Η Νατάσα Μποφίλιου να κάνει αυτό που γουστάρει και να είναι αυτή που είναι»

Φωτεινή Βελεσιώτου

«Όταν έχει τραγούδι μου το ραδιόφωνο, αλλάζω σταθμό. Προτιμώ να ακούσω άλλους συναδέλφους», λέει η Φωτεινή Βελεσιώτου.

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Θανάση Πάτρα έδωσε συνέντευξη η Φωτεινή Βελεσιώτου. Η σπουδαία ερμηνεύτρια μίλησε για το μπάσκετ, για την αγροτική ζωή και τα χρόνια ως δασκάλα.

«Πηγαίναμε 3 το πρωί και παίζαμε μπάσκετ. Ως φοιτήτρια ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ, δεν ξέρω αν θα έκανα καριέρα στο μπάσκετ. Με κέρδισε το «δασκαλίκι». Καλή παίκτρια ήμουν αλλά όχι κάτι το φοβερό. Τραγουδούσα παράλληλα με το σχολείο, πίστεψα ότι ολοκλήρωσα ως δασκάλα. Πήρα μειωμένη σύνταξη, ήθελα να ξεκουραστώ.

Έρχονται πολλοί μαθητές μου να με δουν, είναι 40 χρόνων πια. Στο σχολείο που ήμουν δασκάλα, τους μάθαινα γραμματική μέσω του τραγουδιού. 21 χρόνια τραγουδούσα αλλά δεν ήθελα να κάνω δίσκο, μου αρέσει να τραγουδάω, το στούντιο είναι απρόσωπο», είπε αρχικά η Φωτεινή Βελεσιώτου.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου είπε στη συνέχεια: Δεν κάνω πια αγροτικές εργασίες, με τον πρώην άνδρα μου είχαμε ένα χωράφι με μπαξέδες, κότες, πάπιες, κουνέλια, περιστέρια, φραγκόκοτες. Ένας κύριος μου είπε πως έκοψε το τσιγάρο, για να μαζεύει λεφτά να έρχοται να με βλέπει.

Στη λαϊκή σήμερα ένας μανάβης μου είπε δεν έχω λουλούδια να σου δώσω και μου έδωσε 3 καρότα. Θα ήθελα τα επόμενα χρόνια να τραγουδάω λιγότερο και να ταξιδεύω. Η Νατάσα Μποφίλιου να κάνει αυτό που γουστάρει και να είναι αυτή που είναι».

Κλείνοντας, ο Φωτεινή Βελεσιώτου είπε: «Όταν έχει τραγούδι μου το ραδιόφωνο, αλλάζω σταθμό. Προτιμώ να ακούσω άλλους συναδέλφους».