Φωτεινή Ψυχίδου: «Δεν μιλούσα από φόβο μην νομίζουν ότι θα κάνω κακό στο παιδί»

Φωτεινή Ψυχίδου

«Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό η επιλόχειος κατάθλιψη και κρίνω πως αν μιλήσεις θα βοηθήσεις κι άλλα κορίτσια να καταλάβουν τι τους συμβαίνει.»

Η δημοσιογράφος μιλά για την επιλόχειο κατάθλιψη που πέρασε και όλες τις σκέψεις που την πλημμύρισαν την περίοδο μετά τη γέννηση του μικρού της γιου.

«Είμαι στην Καλαμάτα, είμαι με το μωρό. Γυρνάω στη δουλειά μου 20 Απριλίου. Προσπάθησα να εξαντλήσω ότι μπορούσα να εξαντλήσω από άδειες και να μείνω με τα μωρά. Είναι μια νέα ζωή, είμαι πολύ χαρούμενη. Είναι μια ζωούλα που δυσκολεύτηκα να τη φέρω στον κόσμο. Με τον Δημήτρη παραηρεμήσαμε μωρέ ξέρεις. Είμαι καλά τώρα.

[dfp_ads id=236982]

Γενικά είμαι ένα παιδί που προσφέρω τα συναισθήματα μου στο πιάτο, γιατί φοβάμαι πως αν το κρατήσω μέσα μου και δεν το εκφράσω θα πάθω κάτι ψυχοσωματικό, όπως έχω πάθει στο παρελθόν. Στο συγκεκριμένο νιώθω άνετα γιατί είναι κάτι που αγγίζει πολλές γυναίκες. Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό η επιλόχειος κατάθλιψη και κρίνω πως αν μιλήσεις θα βοηθήσεις κι άλλα κορίτσια να καταλάβουν τι τους συμβαίνει.

Τι ψιλοπερίμενα ότι θα συμβεί. Το φοβόμουν κιόλας. Γιατί ήμουν ήδη εύθραυστη και σωματικά και ψυχολογικά στο παρελθόν. Δεν μου έκανε έκπληξη που ήρθε. Απλά έβαλα πολύ πείσμα να το ξεπεράσω. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να το ξεπεράσω αυτό το πράγμα γιατί το έχω ξεπεράσει και στο παρελθόν και ξεπερνιέται. Είναι απλά 6 μήνες. Δηλαδή και να μην κάνεις και τίποτα σε 6 μήνες θα περάσει. Είναι ορμόνες.

Υπάρχει αυτή η παρανόηση με το που ακούς επιλόχειο κατάθλιψη αμέσως το μυαλό σου πάει ότι είναι μια μαμά που πάει να κάνει κακό στο παιδί της. Η επιλόχειος κατάθλιψη δεν έχει σχέση με την επιλόχειο ψύχωση. Ας μιλήσουν οι γυναίκες για αυτό, γιατί εγώ δεν μιλούσα από φόβο μην νομίζουν ότι θα κάνω κακό στο παιδί», ανέφερε η Φωτεινή Ψυχίδου.