Formula 1: Το Γκραν Πρι της Γερμανίας στην ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD

Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, στις 16:10

Το Γκραν Πρι της Γερμανίας θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, στις 16:10, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤHD, καθώς και από το ert.gr. Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα στις 15:00.

Στην περιγραφή και στο σχολιασμό του αγώνα, θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Έπειτα από απουσία ενός έτους, το γερμανικό Γκραν Πρι επιστρέφει στο καλεντάρι της Formula 1, στη διάσημη πίστα του Χόκενχαϊμ.

Ο τοπικός ήρωας, Σεμπάστιαν Φέτελ, έρχεται με τη φόρα από τη νίκη του στην έδρα του Λιούις Χάμιλτον, στο Σίλβερστον, και πλέον είναι η σειρά του, να «υπερασπιστεί τα χρώματα της πατρίδας του», απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο, που σίγουρα θα θέλει να πάρει εκδίκηση. Και ποιος καλύτερος τρόπος για τον Χάμιλτον να εκδικηθεί, από το να πετύχει μια νίκη μέσα στην έδρα του Φέτελ, η οποία είναι ταυτοχρόνως και το «σπίτι» της Mercedes.

Κανείς βέβαια δεν θα πρέπει να αποκλείει από το παιχνίδι της νίκης τη Red Bull, η οποία έχει ανέβει φέτος τρεις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου (δύο με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο και μία με τον Μαξ Φερστάπεν) και ύστερα από μία κακή εμφάνιση στη Βρετανία θα θέλει να ασκήσει εκ νέου πίεση στη Ferrari και τη Mercedes.