Φωκάς Ευαγγελινός: «Ο πατέρας μου πήγε να πάθει εγκεφαλικό όταν του είπα»

Φωκάς Ευαγγελινός

"Ξεκίνησα να είμαι εμποροπλοίαρχος αλλά η ζωή με έφερε έτσι ώστε να ταξιδεύω μέσα από τις χορογραφίες" εξηγεί ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Φωκάς Ευαγγελινός, το Σάββατο, στη Γωγώ Αυγερινοπούλου και την κάμερα της εκπομπής Dot στο STAR. Μέσα σε όλα, δε, ο γνωστός χορογράφος αναφέρθηκε στην απόφαση να ασχοληθεί με τον χορό και την πρώτη αντίδραση που είχε ο πατέρας του όταν του το ανακοίνωσε.

Πο συγκεκριμένα, ο Φωκάς Ευαγγελινός εξομολογήθηκε πως «ξεκίνησα ένα άλλο ταξίδι. Ξεκίνησα να είμαι εμποροπλοίαρχος αλλά η ζωή με έφερε έτσι ώστε να ταξιδεύω μέσα από τις χορογραφίες και μέσα από την εκπαίδευση και την σπουδή μου στον χορό. Ήταν δύσκολο να το εκφράσω εκείνη την εποχή (σ.σ. πως θέλω να ασχοληθώ με τον χορό)».

«Ο πατέρας μου πήγε να πάθει εγκεφαλικό σκεπτόμενος ότι θα παρατούσα μια δουλειά που είναι σίγουρη, του εμποροπλοιάρχου για να γίνω χορευτής. Ένα αβέβαιο επάγγελμα που την μία σεζόν μπορεί να έχεις δουλειά ενώ την άλλη να μην έχεις. Και δικαιολογημένα, δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά έκανα αυτό που ήθελα μέσα μου. Ήταν η χαρά μου και, όταν αντιλήφθηκα ότι η χαρά μου είναι να ασχολούμαι με αυτό και μου φτιάχνει τη διάθεση, είπα πως αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου».

«Από μικρός μού άρεσαν οι παραδοσιακοί χοροί. Δεν ήξερα στο χωριό τι είναι το μπαλέτο, την δυσκολία των πραγμάτων. Ξεκίνησα αλλά παρόλα αυτά τα κατάφερα και τελείωσα την κρατική σχολή» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Φωκάς Ευαγγελινός στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του STAR.