Φοίβος Παπαδάκης: «Είναι εφιάλτης, κάναμε ότι μπορούσαμε με τον πατέρα μου να σώσουμε το σπίτι»

Φοίβος Παπαδάκης

Όσα εξομολογήθηκε ο Φοίβος Παπαδάκης για τις προσπάθειες με τον πατέρα του Γιώργο Παπαδάκη να σώσουν το σπίτι τους στην Πεντέλη.

Ο Φοίβος Παπαδάκης, μόλις έμαθε για τη φωτιά στην Πεντέλη, έτρεξε στο πατρικό του σπίτι, ώστε να βοηθήσει στην κατάσβεση. Όπως λέει ο ίδιος, η πυρκαγιά έφτασε κοντά στο σπίτι τους γύρω στις 2.

«Δυστυχώς στο ίδιο έργο θεατές. Εγώ κι η οικογένειά μου ως κάτοικοι της Πεντέλης, οι άνθρωποι που πονάμε τον τόπο αυτό κι έχουμε δει πολλές φορές την Πεντέλη να καίγεται. Ήμουν εκεί και προσπάθησα να σώσω το σπίτι των γονιών μου. Ήμασταν μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές αλλά δυστυχώς ο απολογισμός είναι τραγικός. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους κι ένα πράσινο που πλέον δεν υπάρχει. Μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά ήμουν εδώ στο γραφείο. Ενημερώθηκα για τη φωτιά κι αμέσως η σκέψη μου πήγε στους γονείς μου και στο πατρικό μου. Εκείνη τη στιγμή η φωτιά βρισκόταν μακριά από το σπίτι μας. Η φωτιά έφτασε σε εμάς γύρω στις 2 τα ξημερώματα και πολύ σωστά μας απομάκρυναν οι αστυνομικοί. Μετά από λίγο επιστρέψαμε κι η φωτιά είχε φτάσει στα 5 μέτρα» ανέφερε αρχικά ο Φοίβος Παπαδάκης.

«Οι ριπές των ανέμων ήταν τόσο ισχυρές, που πετούσαν τις κάφτρες παντού. Κάναμε ότι μπορούσαμε με τον πατέρα μου. Εκείνη την ώρα βρίσκεσαι σε σοκ. Είναι εφιάλτης. Ποτίζαμε ολόκληρο το σπίτι. Εύχομαι να μην το ζήσει ξανά κανείς» συμπλήρωσε ο Φοίβος Παπαδάκης.