Φοίβος Μαρκιανός: «Έχω κάνει θέατρο στις φυλακές Μαλανδρίνου, ήρθα αντιμέτωπος με πολλές δυσκολίες»

Φοίβος Μαρκιανός

Δείτε όλα όσα είπε ο Φοίβος Μαρκιανός.

Ο Φοίβος Μαρκιανός μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» και τον Αλέξη Μίχα για την συμμετοχή του στη «Γη της Ελιάς», και για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός.

«Η πρόταση για να συμμετέχω στη Γη της Ελιάς ήρθε εντελώς τυχαία. Ήταν πολύ ωραία στιγμή. Ο ρόλος που υποδύομαι ο «Μιχάλης Οικονομέας» είναι ένας άτεγκτος εισαγγελέας, αλλά πολύ περιπετειώδης στην προσωπική του ζωή. Η Άντζελα Γκερέκου είναι τρομερή, βοηθητική και πολύ καλή ηθοποιός», είπε αρχικά ο Φοίβος Μαρκιανός.

Ο Φοίβος Μαρκιανός είπε στη συνέχεια: «Η Λυδία Κονιόρδου ήταν δασκάλα μου στη δραματική σχολή. Η πρώτη μας γνωριμία, είχε πολλή πλακά. Ήμουν στην πρώτη φάση των εξετάσεων για το Εθνικό θέατρο και έδινα μια τραγωδία και ένα κωμικό κομμάτι. Η Λυδία Κονιόρδου τσακώθηκε με την εξεταστική επιτροπή για να με τεστάρει, κάνοντας αλλαγή στα κομμάτια που ετοίμασα στον αυτοσχεδιασμό. Δεν ήταν ποτέ το όνειρό μου να γινώ ηθοποιός. Η υποκριτική προέκυψε εντελώς τυχαία».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εύρεση εργασίας αλλά και για τα επαγγέλματα που έχει κάνει, ο Φοίβος Μαρκιανός αποκάλυψε: «Πήγα σε μια πρόβα παράστασης και έπαθα «εγκεφαλικό». Υπήρξε σανίδα σωτήριας για εμένα, γιατί δεν ήξερα τι θέλω να κάνω και το αναζητούσα συνέχεια. Έχω δουλέψει μέχρι και σε σκυλάδικα ως ηχολήπτης. Έχω κάνει θέατρο στις φυλακές Μαλανδρίνου, που ήταν πολύ σκληρές. Ήρθα αντιμέτωπος με πολλές δυσκολίες στις φυλακές αυτές. Είχα φτιάξει μια θεατρική ομάδα και έδωσα ένα κείμενο σε κάποιον, ώστε να το ετοιμάσει για την επόμενη εβδομάδα. Η απάντηση που έλαβα ήταν: ”δεν μπορώ να το κάνω. Δεν ξέρω να διαβάζω”».

Ωστόσο, υπήρξαν και «εύκολες» αλλά και αστείες στιγμές, όπως περιέγραψε ο Φοίβος Μαρκιανός: «Έχω να θυμάμαι πολύ αστεία περιστατικά. Είχα βάλει στους ανθρώπους των φυλακών να ετοιμάσουν έναν αυτοσχεδιασμό πάνω σε ένα έργο που κάποιοι χαρτοπαίκτες κλέβουν έναν χαρτοπαίκτη. Είχαν πάρει κάρτες, τις είχαν ζωγραφίσει και έπαιζαν. Εγώ τους παρακολουθούσα ως θεατής. Υπήρχε κάποιος από την ομάδα που ήταν τρομερή καρικατούρα και τον είχε πιάσει νευρικό γέλιο. Τότε μου είπε: “Δεν μπορώ αυτό που κάνουμε. Εδώ κλέβουν τον κλέφτη. Αυτό έχει γίνει, εγώ θα σου πω. Κάτι φίλοι μου, μπήκαν σε μια τράπεζα στον Βόλο και την ώρα της κλοπής πήγαμε από πίσω και τους πήραμε τα λεφτά μέσα από τα χέρια”».