Φώφη Γεννηματά: «Ήταν πάρα πολύ σκληρές ώρες, απίστευτο σχεδόν»

Φώφη Γεννηματά

"Έλεγε ο πατέρας μου "θα παλέψω να κάνω πόρτα τη χαραμάδα της ελπίδας" και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ".

Στο πλατό του Happy Day βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά το πρωί της Πέμπτης, για μια ανθρώπινη και γυναικεία κουβέντα με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η πρόεδρος τους ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στον καρκίνο και την οικογενειακή μάχη που έχει δώσει η ίδια και οι αγαπημένοι της άνθρωποι στο παρελθόν.

«Ένας διαρκής αγώνας, αισιοδοξία, έμαθα να βλέπω το ποτήρι πάντα μισογεμάτο. Έλεγε η μητέρα μου «αν είναι αυτή η τελευταία μέρα της ζωής μου, θα την περάσω κλαίγοντας»; Θυμάμαι ότι ήμασταν στο Μεταξά και έκανε χημειοθεραπείες και δεν καθόταν ποτέ στο κρεβάτι, ή ήμασταν μέσα στην κουζίνα με τις τραπεζοκόμες και πίναμε καφέ και κουβεντιάζαμε με τον ορό στο χέρι ή ήμασταν στη βεράντα, κοιτούσαμε τη θάλασσα και κάναμε σχέδια για το καλοκαίρι. Αυτό ήταν ένα βίωμα δικό μου που με βοήθησε πάρα πολύ στη συνέχεια και έμαθα να ζω την κάθε στιγμή, να απολαμβάνω… προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα από πάνω. Μία είναι η ζωή, δεν επιστρέφει, κάθε στιγμή είναι μοναδική. Θέλει πάρα πολύ αγάπη, πολύ δύναμη να μη σε πάρει από κάτω, να μη ζεις συνέχεια μέσα στην αγωνία.

Ήταν πάρα πολύ σκληρές ώρες, απίστευτο σχεδόν. Διότι, όταν έχεις έναν άνθρωπο στην οικογένεια να περνάει 10 χρόνια μια τόσο δύσκολη αρρώστια, δεν φαντάζεσαι ότι θα σου συμβεί και στον πατέρα -είχαμε τη μητέρα μου 10 χρόνια άρρωστη. Δεν το χωρούσε το μυαλό μας, δεν το πιστεύαμε.

Έλεγε ο πατέρας μου «θα παλέψω να κάνω πόρτα τη χαραμάδα της ελπίδας» και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά: «Έχουμε μια οικογενειακή ιστορία με τον καρκίνο, δεν είναι μόνο προσωπική…»