Φίλιππος Πλιάτσικας: Τι λέει για τον Μπάμπη Στόκα και το X Factor;

Φίλιππος Πλιάτσικας

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας απαντά για το τρολάρισμα για την επανένωση των Πυξ Λαξ και την συναυλία που ετοιμάζουν...

Ο τραγουδιστής μιλά για όλα στην εφημερίδα Reallife και στον Οδυσσέα Μητσόπουλο.

Μιας και μιλήσατε για τρολ πως νιώθετε με τα αστεία για την επανένωση των Πυξ Λαξ;

Με πολλά που είναι πετυχημένα έχουμε γελάσει στο παρελθόν! Όταν όμως ένα αστείο αρχίζει να επαναλαμβάνεται, μου θυμίζει ξαναζεσταμένη σούπα και προσωπικά παύω να ασχολούμαι. Μια φορά είπαμε πως θα σταματήσουμε και το κάναμε το 2004. Το 2011 ξανασυναντηθήκαμε για συναυλίες με μια άσχημη αφορμή, την οποία εμείς τη βιώσαμε ως πένθος και ο κόσμος ως γιορτή. Αποφασίσαμε, λοιπόν, το 2018 να κάνουμε μια μεγάλη γιορτή με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την αρχή των Πυξ Λαξ. Αν βγουν και κάποια καλά τραγούδια, ίσως βγάλουμε και νέο δίσκο. Κάποιοι μπορεί να στεναχωρηθούν με την επανένωση του συγκροτήματος, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.

[dfp_ads id=236982]

Η άσχημη αφορμή των συναυλιών ήταν η απώλεια του Μάνου Ξυδούς. Πώς νιώθατε στα live χωρίς εκείνον επί σκηνής; Ήταν σαν μουσική κηδεία προς τιμήν του;

Εντάξει, δεν είσαι πολύ μακριά. Ο μισός εαυτός μας το γιόρταζε με αυτό που συνέβαινε από κάτω με τον κόσμο και ο άλλος μισός ήταν αλλού, σε μια πολύ δύσκολη φάση. Νομίζω, όμως ότι τριάντα χρόνια μετά την ίδρυση των Πυξ Λαξ μας αξίζει να ξαναβρεθούμε και να το γιορτάσουμε.

Ο Μπάμπης Στόκας θα είναι στην κριτική επιτροπή του X Factor στον ΣΚΑΪ. Εσείς θα λέγατε το «ναι» σε μια αντίστοιχη πρόταση;

Όσες φορές μου έκαναν προτάσεις για τέτοια παιχνίδι, πάντα τις απέρριπτα. Όχι απαξιωτικά και με στάση εκ προοιμίου αρνητική, αλλά γιατί δεν έχω κάποια συγγένεια πνευματική, αισθητική και καλλιτεχνική με την προσέγγιση που έχουν αυτά τα παιχνίδια. Επίσης, δεν θα ήθελα να εμπλακώ με κάτι που δεν μου ταιριάζει και ενδεχομένως δεν του ταιριάζω κι εγώ.

X Factor: Η παρουσίαση της νέας κριτικής επιτροπής! Φωτογραφίες!