Φιλιππίδης για Ρουβά: «Με ψυχή το κάνει, αλλά…»

"Με τι προσόντα κύριε";

Ο Πέτρος Φιλιππίδης επισκέφθηκε σήμερα την εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή και κατά τη διάρκεια της κουβέντας τους, η συζήτηση έφτασε και στο περιστατικό που είχε συμβεί στα θεατρικά βραβεία μεταξύ της Χρυσούλας Διαβάτη και του Σάκη Ρουβά. 

«Η επιτροπή καλά κάνει και τον βραβεύει, αυτό είναι και δουλειά της επιτροπής. Και η Χρυσούλα Διαβάτη επίσης καλά κάνει. Από εκεί και πέρα όλα αυτά είναι προς κρίση. Αν άρεσε σε κάποιους ανθρώπους, άρεσε. Αν δεν άρεσε, πάλι καλά έκανε και δεν άρεσε. Η Χρυσούλα Διαβάτη καλά έκανε και αντέδρασε. Έχω την εντύπωση ότι πολλοί συνάδελφοί μας θα ήθελαν να αντιδράσουν αλλά δεν αντέδρασαν. Πολλοί συνάδελφοί μας το χειρίστηκαν πολύ δημοσιοσχετίστηκα, ενώ ξέρω πάρα πολύ καλά ότι από πίσω έλεγαν να αγιάσει το στόμα της και πολύ σωστά μίλησε και καλά είπε», είπε ο ηθοποιός.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης πήρε θέση αναφέροντας: «Εξέλιξη δεν είναι «πάω κάνω κάτι και εξελίσσομαι». Πας σε μια σχολή, περνάς αυτά τα τρία χρόνια, περνάς από χορό, κάνεις μικρούς ρόλους, πρέπει να υπάρξει μια πορεία, να περάσεις στάδια. Εγώ δεν είμαι εναντίον του, βεβαίως με ψυχή το κάνει, αλλά εσύ το κάνεις χωρίς ψυχή; Με φαντάζεσαι να μπω σε ένα χειρουργείο και να πω «ήρθα να χειρουργήσω»; «Με τι προσόντα κύριε»; «Έχω ψυχή». Όλα αυτά γίνονται επειδή στο θέατρο δεν πεθαίνει κανείς. Δεν γίνεται να αντιμετωπίσεις το αρχαίο δράμα χωρίς γνώση και παιδεία». 

https://www.youtube.com/embed/Deh03Sf3WF4