Φιλαρέτη Κομνηνού: «Της πήγα δώρο μία νεκροκεφαλή από την Οαχάκα, ενθουσιάστηκε»

Φιλαρέτη Κομνηνού

""Της λέω: τι θέλεις να σου φέρω από εκεί; Μου λέει: θέλω να μου φέρεις ένα κρανίο. Τι πράγμα, της λέω;", περιγράφει η σπουδαία ηθοποιός.

Τη Φιλαρέτη Κομνηνού υποδέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (17/12) η Μαρία Μπακοδήμου. Η σπουδαία ηθοποιός αναφέρθηκε στον ερχομό του πρώτου της εγγονιού, στα περιπετειώδη ταξίδια που έχει κάνει στη ζωή της αλλά και στο ιδιαίτερο δώρο που έκανε σε μία φίλη της στο Μεξικό.

«Τα έκανα τα ταξίδια μου και τα ευχαριστήθηκα πολύ. Ο ρόλος του ταξιδευτή είναι διαφορετικός από τον τουρισμό, του «πάω σε μία ωραία ευρωπαϊκή χώρα». Είναι πιο εξερευνητικός και υπάρχει η περιέργεια να γνωρίσεις μία ξένη κουλτούρα, έναν ξένο λαό», δηλώνει η Φιλαρέτη Κομνηνού.

«Ειδικά στο Μεξικό, όπου έχω ταξιδέψει πάρα πολύ, η σχέση που έχουν με τον θάνατο και τους νεκρούς είναι τελείως διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν που έχουμε εμείς. Εκείνο που ξέρουν όλοι είναι η Γιορτή των Νεκρών. Με φιλοξενούσε η Αδέλα σε ένα εκπληκτικό σπίτι και της λέω: Αδέλα, θα πάω ένα ταξίδι στην Οαχάκα», περιγράφει η ηθοποιός στη συνέχεια.

«Της λέω: τι θέλεις να σου φέρω από εκεί; Μου λέει: θέλω να μου φέρεις ένα κρανίο. Τι πράγμα, της λέω; Εκεί βγάζουν έναν ειδικό πηλό, κάνουν καταπληκτικά κρανία, ένα είδος νεκροκεφαλής. Όταν της το πήγα σαν δώρο, το άνοιξε, το είδε και μου λέει: que bonito (τι όμορφο)!», συνεχίζει η Φιλαρέτη Κομνηνού στην αφήγησή της από το ταξίδι της στο Μεξικό.

«Η φιλοσοφία που έχουν σε αυτόν τον λαό… τον ξορκίζουν τον θάνατο, τον γλεντάνε τον θάνατο, τον κοροϊδεύουν τον θάνατο», καταλήγει στην ιστορία της η Φιλαρέτη Κομνηνού.