Φάνης Μουρατίδης: «Όταν έχασα την αδελφή μου την έκανα σκεπτομορφή, ότι υπήρχε στον χώρο»

Φάνης Μουρατίδης

"Έπαιρνα αγνώστους τηλέφωνο και μιλούσα μαζί τους. Μου έλυναν τις ασκήσεις στη φυσική, τα μαθηματικά. Δεν τους γνώρισα ποτέ", εξομολογείται ο Φάνης Μουρατίδης.

Ο Φάνης Μουρατίδης, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στην εκπομπή Dot, εξομολογήθηκε για τον πρόωρο χαμό της αδελφής του σε ηλικία μόλις 2 ετών και την περίοδο που ακολούθησε. Ο ηθοποιός περιέγραψε έναν ιδιαίτερο τρόπο που βρήκε τότε για να καταφέρει να ξεπεράσει την απώλεια.

«Έχασα πολύ μικρός την αδελφή μου, πάρα πολύ μικρό, και έμεινα ξαφνικά μόνος μου. Ήμουν 4 ετών και η αδελφή μου 2, πέθανε από μηνιγγίτιδα. Έμεινα μόνος, δεν είχα κάποιον να μιλήσω, οπότε την έπλασα με τη φαντασία μου, την έκανα σκεπτομορφή. Δηλαδή ότι υπήρχε μέσα στον χώρο», είπε ο Φάνης Μουρατίδης και συνέχισε:

«Τότε πολύ νωρίς νομίζω συνειδητοποίησα τι σημαίνει θάνατος. Αυτό το τεράστιο αίσθημα μοναξιάς που σε πνίγει με την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου που συνδέεσαι άμεσα και ξέρεις ότι είναι δύσκολο να ξαναβρεθεί ένα τέτοιο πρόσωπο να ξανασυνδεθείς έτσι».

«Αυτό με οδήγησε στο να θέλω να αποκτήσω σε βάθος χρόνου μια επικοινωνία με τους ανθρώπους. Στην Γ΄Δημοτικού έβγαινα έξω και έλεγα «Γεια, είμαι ο Φάνης, θέλεις να γίνουμε φίλοι;», σε όποιον έβλεπα. Και έλεγα ότι έχω όλη τη Θεσσαλονίκη όλους φίλους. Έπαιρνα αγνώστους τηλέφωνο και μιλούσα μαζί τους. Μου έλυναν τις ασκήσεις στη φυσική, τα μαθηματικά. Δεν τους γνώρισα ποτέ», αποκάλυψε ο Φάνης Μουρατίδης.