Φαίη Σκορδά: «Πραγματικά δε μου έγινε κατανοητό τι ήθελε να πει ο Αλέκος Συσσοβίτης»

Φαίη Σκορδά

"Ότι οι γυναίκες είναι πολλές φορές προκλητικές ασυνείδητα; Δηλαδή ότι έχουμε μία γυναικεία φύση και ότι η θηλυκότητα πολλές φορές προκαλεί, που πρέπει να την καταπιέζουμε", λέει η Φαίη Σκορδά.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Αλέκος Συσσοβίτης στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη έχουν προκαλέσει αρκετά σχόλια. Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Οι γυναίκες είστε πιο εγκεφαλικές, είστε ίσως και πιο πανούργες και αυτό είναι πάλι αμφίσημο. Μην αγιοποιούμε το ένα φύλο και δαιμονοποιούμε το άλλο. Σημασία έχει που είναι η ισχύς… Είναι τεράστια κουβέντα. Ο καθένας θέλει κάτι. Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ λεπτό το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε».

Το επίμαχο απόσπασμα έπαιξε στο Πρωινό και η Φαίη Σκορδά τοποθετήθηκε ως εξής:

«Ζούμε σε μία κοινωνία που τα θύματα είναι γυναίκες. Ίσως οι ερωτήσεις να μην ήταν… Ίσως το απόσπασμα που είδαμε τώρα. Δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει. Ξεκίνησε μία κουβέντα που έλεγε ότι πρέπει να αναλογιστούμε αν εμείς κάνουμε λάθη. Στο «εμείς» εγώ κατάλαβα την κοινωνία, οι παρατηρητές, οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία.

Πραγματικά δε μου έγινε κατανοητό τι ήθελε να πει ο Αλέκος Συσσοβίτης που κατά τα άλλα μέχρι στιγμής δεν έκανε ποτέ προκλητικές δηλώσεις. Το συνέχισε με μεγάλο πάθος. Ότι οι γυναίκες είναι πολλές φορές προκλητικές ασυνείδητα; Δηλαδή ότι έχουμε μία γυναικεία φύση και ότι η θηλυκότητα πολλές φορές προκαλεί, που πρέπει να την καταπιέζουμε. Να δούμε τι γίνεται τότε σε κάποιες χώρες που κάποιες παρουσιάστριες βγαίνουν με μπούρκα»

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Ακόμα και να προκαλεί μία γυναίκα, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας άνδρας πρέπει να υποκύψει στην πρόκληση. Εγώ διαφωνώ, αλλά πες ότι προκαλεί και ενσυνείδητα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι ένας άνδρας πρέπει να πέσει στην πρόκληση και να τη βιάσει; Νομίζω ότι είναι λάθος. Άλλο πήγαινε να πει και άλλο είπε».