Φαίη Σκορδά για Κανάκη, Πορτοσάλτε και ΣΚΑΪ: «Είμαστε κι εμείς εδώ, δεν μας λογόκρινε κάποιος»

Φαίη Σκορδά

"Αυτό που δεν καταλάβω μέχρι στιγμής είναι τι σχέση έχει ο ΣΚΑΙ σαν κανάλι με τον κύριο Πορτοσάλτε" είπε η Φαίη Σκορδά.

Την κόντρα με τις δημόσιες ανακοινώσεις που αντάλλαξαν ο ΣΚΑΙ και ο Αντώνης Κανάκης, με αφορμή τη δικαστική τους διαμάχη, σχολίασε η Φαίη Σκορδά μέσα από την εκπομπή της την Τετάρτη.

«Αυτό που δεν καταλάβω μέχρι στιγμής είναι τι σχέση έχει ο ΣΚΑΙ σαν κανάλι με τον κύριο Πορτοσάλτε. Άσχετα από τα δικαστικά με τις ενάρξεις, τις πρεμιέρες και τα συμβόλαια που λύθηκαν και την απόφαση του δικαστηρίου. Ένα δικό μου σχόλιο είναι ότι ήταν μία προσωπική απάντηση στο συγκεκριμένο κείμενο -δεν το λέω δελτίο τύπου, πρέπει να το σχολιάσω αυτό-, αλλά από την άλλη πρέπει να πω ότι ένα κανάλι δεν είναι ένας άνθρωπος. Διαφωνείς; Συμφωνείς; Τον έχεις θεό σου; Δεν θέλεις να τον βλέπεις και θέλεις να αλλάξεις κανάλι; Είμαστε κι εμείς εδώ κι άλλοι εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι δουλεύουν σε αυτό το κανάλι. Εμείς το συγκεκριμένο θέμα το σχολιάσαμε. Πώς γίνεται ένα ολόκληρο κανάλι να ταυτίζεται με έναν εργαζόμενο γιατί όλοι εργαζόμενοι είμαστε φαντάζομαι και δεν έχω κάποια άλλη ενημέρωση» ανέφερε αρχικά η Φαίη Σκορδά.

«Αν ήταν έτσι, εμείς στην εκπομπή πως παίξαμε αυτό το θέμα; Σε εμένα πώς επιτρέπεται να έχω καθημερινά συγκεκριμένες απόψεις; Όταν έφυγα από τον ΑΝΤ1 και ήρθα εδώ, ήξεραν ποιον πήραν και ποιες είναι οι απόψεις. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Επίσης, όταν οι Ράδιο Αρβύλα έφυγαν από τον ΑΝΤ1 και ήρθαν εδώ, ήξεραν ποιους πήρανε. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία. Πρέπει να το πω και οφείλω, όπως το κάνω και για τον ΑΝΤ1 τώρα που είμαι εδώ, δεν με έχει πάρει κανείς τηλέφωνο να μου πει: αχ μην πεις κάτι για τον Πορτοσάλτε.

Καταλαβαίνω ότι πρέπει να υπάρχει για την άποψή μου ένας πολιτισμός, αλλά είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική θα την πω και δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο να μου πει τι είναι αυτά που λες. Η ουσία είναι ότι και ο Κανάκης ξέρει μέσα του ότι η δικαιοσύνη είναι αυτή και την εμπιστευόμαστε. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει ο Πορτοσάλτε με μία απόφαση τις δικαιοσύνης. Προφανώς με αφορμή το σχόλιο του Πορτοσάλτε, ήθελε να πει ότι και ο ΣΚΑΙ στηρίζει τον Πορτοσάλτε. Αυτό ήθελε να πει, τι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Να συζητάμε τώρα αν εμπιστευόμαστε την δικαιοσύνη; Ήταν αφορμή για να πεις κάτι άλλο. Απλά και εγώ οφείλω να πω ότι δεν μας λογόκρινε κάποιος μην πείτε αυτό» επισήμανε η Φαίη Σκορδά.