Φαίη Μαυραγάννη: «Αν και δουλεύω στην τηλεόραση, δεν παρακολουθώ σχεδόν καθόλου»

«Νιώθω τύψεις κάθε φορά που...»

Η δημοσιογράφος Φαίη Μαυραγάνη, η οποία κάθε Σαββατοκύριακο παρουσιάζει την ενημερωτική εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Epsilon ανοίγει την καρδιά της στο περιοδικό Hello! και στον Γιώργο Μιχαλόπουλο και μιλά για την τηλεόραση και εξηγεί γιατί αισθάνεται τύψεις απέναντι στα παιδιά της.

Εσείς τι αγαπάτε να βλέπετε στην τηλεόραση όταν έχετε χρόνο;

Με μένα συμβαίνει το οξύμωρο, αν και δουλεύω πάρα πολλά χρόνια στην τηλεόραση, να μην βλέπω σχεδόν καθόλου. Βλέπω σχεδόν ανελλιπώς ειδήσεις σε όλα τα κανάλια, λόγω επαγγελματικής διαστροφής και αρκετά παιδικά προγράμματα, λόγω των παιδιών. Επίσγς, δε χάνω σχεδόν ποτέ την εκπομπή του Νίκου (σ.σ. Μάνεση) την οποία δεν μπορώ να πω ότι δεν ξεχωρίζω! Σε κάθε εκπομπή του λέω: «Σου βγάζω το καπέλο». Καταφέρνει να κάνει σε δυο μέρες γύρισμα 20 ωρών, δηλαδή άπειρα ρεπορτάζ, το οποίο μετά παρακολουθεί όλο, για να μοντάρει το τελικό προϊόν που προβάλλεται σε 60 λεπτά. Πολλοί θα πουν «Είναι η εκπομπή του άντρα της, οπότε τί άλλο θα έλεγε;» Νομίζω όμως, ότι δεν έχει ανάγκη τα δικά μου εύσημα, στις διακοπές δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην μας σταμάτησε και να πει για την εκπομπή του.

Υπάρχουν στιγμές που νιώθετε τύψεις σε σχέση με το χρόνο που αφιερώνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα;

Νιώθω τύψεις κάθε φορά που προσπαθώ να δω τα μαθήματα της 10χρονης κόρης μου, αργά το βράδυ και προσπαθεί να μου πει μαζεμένα τα νέα της  στο μπάνιο, λίγο πριν τον ύπνο, ή όταν ο 4χρονος γιος μου με ρωτάει «Μαμά, αύριο θα πας δουλειά»; κι όταν το απαντάω θετικά μου λέει: «όχι πάλι»! Η αλήθεια είναι ότι όταν δούλευα στον ΑΝΤ1 είχα περισσότερες ώρες για την οικογένεια μου, τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα για όλους.