Έξαλλη η Μπακοδήμου με τον Γιαν Φαμπρ και το Φεστιβάλ Αθηνών: «Δεν θα πάω σε καμία εκδήλωση, θα το προτείνω και στον κόσμο»!

«Έρχεται κάποιος σε μια χώρα να αναλάβει μια πολύ σπουδαία θέση και…».

Ο διορισμός του Βέλγου Γιαν Φαμπρ ως διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε το πρωί στον αέρα της εκπομπής του, ενώ και η Μαρία Μπακοδήμου ήταν έξαλλη, που δήλωσε πως δεν θα πατήσει το πόδι της σε καμία εκδήλωση.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε: «Το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα είναι ότι ξεσπάει ένα μεγάλο σκάνδαλο κι εμένα μ’ αρέσει που αυτό το σκάνδαλο μπορεί να γίνει ένα μεγάλο μπαμ γι’ αυτή την κυβέρνηση. Νομίζω ότι εκεί μπορεί να οδηγηθεί αυτό το πράγμα».

Η Μαρία Μπακοδήμου πρόσθεσε από την πλευρά της: «Δεν ξέρω αν αυτό που θα πω είναι λαϊκίστικο, αλλά εγώ δεν θέλω να πατήσω σε καμία εκδήλωση το καλοκαίρι στο φεστιβάλ, ακόμα κι αν είναι καλή. Έρχεται κάποιος σε μια χώρα να αναλάβει μια πολύ σπουδαία θέση και από τη στιγμή που δεν έχει καμία ενημέρωση για το ποιοι είναι οι άνθρωποι αυτής της χώρας που μπορούν να στηρίξουν το θέατρο, τον χορό, να μην την πάρει τη θέση. Να πάρει της χώρας του. Εγώ δεν θα πάω και όσο μπορώ θα προτείνω στον κόσμο που ξέρω να μην πάει σε καμία παραγωγή του φεστιβάλ. Με έχει κάνει να είμαι κόντρα, απέναντι».