Ευγενία Μανωλίδου: «Θα είμαι αμείλικτη στο “Dancing”»!

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο NewsIt

Όλα είναι έτοιμα και σε λίγες ημέρες ξεκινά η «Xmas Tour» του «Musical αγάπη μου». Υπό τη διεύθυνση της Ευγενίας Μανωλίδου η 25μελής ορχήστρα “Symphomaniacs” θα συνοδεύσει τους Παναγιώτη Πετράκη, Αντιγόνη Ψυχράμη, Γιάννη Φίλια και Ευδοκία Μωυσίδου και για ένα δίωρο οι θεατές θα απολαύσουν αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια από ξένα Musicals, αλλά και από ελληνικές ταινίες!

Με αφορμή τις συναυλίες, συνάντησα την Ευγενία Μανωλίδου που μου μίλησε όχι μόνο για τις συναυλίες, αλλά και το καινούργιο συμφωνικό έργο που έχει ετοιμάσει, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμα φορά πως είναι μουσικός, ενώ μάλιστα έκανε χιούμορ για την εμφάνισή της ως κριτής αυτή την Κυριακή στο «Dancing With The Stars».

Αν έχετε παρακολουθήσει το «Musical αγάπη μου» σε μία από τις προηγούμενες συναυλίες, είναι ευκαιρία να το απολαύσετε ξανά, γιατί το «Xmas Tour», όπως μου είπε η Ευγενία Μανωλίδου

«θα έχει πολλά καινούργια! Κατ' αρχάς, η συναυλία έχει μετατραπεί σε παράσταση, με μία πρωτότυπη ιστορία: Ένα κοριτσάκι ζητά από τον Άγιο Βασίλη να φέρει στον κόσμο χαρά μέσα από τη μουσική. Και εκείνος φτιάχνει σύμφωνα με την επιθυμία της, την πιο χαρούμενη συναυλία της χρονιάς! Η σκηνή μας είναι στολισμένη, οι τραγουδιστές μας παίζουν και τραγουδούν, έχουν χορογραφηθεί αναλόγως με τα τραγούδια, φορούν τα κατάλληλα κοστούμια, πρόκειται πια για μια ολοκληρωμένη musical παράσταση.

-Εξακολουθείτε πάντως να απέχετε από την τηλεόραση και να έχετε στραφεί στη «μεγάλη σας αγάπη» όπως έχετε πολλές φορές δηλώσει ότι είναι η μουσική. Γιατί; Δεν υπάρχει κάτι που θα θέλατε να κάνετε στην τηλεόραση;
Αισθάνομαι πολύ περίεργα κάθε φορά που ακούω αυτή την ερώτηση! Εγώ, βλέπετε, μουσικός είμαι. Για μία περίοδο παρουσίασα και συμμετείχα σε κάποια προγράμματα. Αυτό δεν με έκανε ποτέ παρουσιάστρια, όπως και αν μια παρουσιάστρια έπαιζε σε μια-δυο ταινίες, δεν θα γινόταν αυτόματα ηθοποιός. Τα όνειρά μου κινούνται στη σφαίρα της μουσικής και όχι της τηλεόρασης, παρ' όλο που αισθάνομαι τυχερή και ευγνώμων που η τηλεόραση μπήκε στη ζωή μου και μου προσέφερε πολλά.

-Την Κυριακή πάντως επιστρέφετε στην τηλεόραση και μάλιστα ως κριτής στο DWTS, στο οποίο είχατε διαγωνιστεί. Θα είστε… σκληρή κριτής;
(γελώντας) Θα είμαι αμείλικτη! Αστειεύομαι, ασφαλώς… Χαίρομαι που επιστρέφω σε ένα από τα προγράμματα που με έκανε πολύ αγαπητή στο κοινό. Βεβαίως, μετά από τόσο καιρό, το επίπεδο έχει ανέβει τρομερά και θα είναι για μένα μια μεγάλη πρόκληση. Καλούμαι να κρίνω μια πολύ περίεργη δοκιμασία που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στο DWTS.

-Πώς βλέπετε τους τωρινούς διαγωνιζόμενους; Κάποια… αδυναμία σε κάποιον ή κάποια;
Τους βλέπω καταπληκτικούς και αποφασισμένους! Έχω αδυναμίες, αλλά επειδή θα τους συναντήσω όλους την Κυριακή, καλό είναι να μην αναφέρω κάποιον συγκεκριμένο.

-Για να γυρίσω ξανά στη μουσική που αγαπάτε, έχω μάθει ότι συνθέτετε κάποιο καινούργιο έργο.
Έχω ήδη ετοιμάσει ένα μεγάλο συμφωνικό έργο με θέμα μια αληθινή ιστορία που εκτυλίσσεται στη μεσαιωνική Κύπρο. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να το παρουσιάσω σύντομα.

-Ποια είναι τα σχέδιά σας μετά το «Xmas Tour – Musical αγάπη μου»;
Μετά θα αφιερωθώ στην προσπάθεια της παρουσίασης του δικού μου έργου. Και σίγουρα, θα ξεκινήσω την προετοιμασία για την καλοκαιρινή περιοδεία “Musical, Αγάπη μου!” Έχω βάλει στόχο να επισκεφθούμε όσες περισσότερες πόλεις γίνεται!»

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, θα ξεκινήσει λοιπόν το «X-mas Tour – Musical, Αγάπη μου!» και η πρώτη συναυλία θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στο θέατρο «Παλλάς», όπου όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα «γεμίσει» από τους ήχους των τραγουδιών, ενώ μέρος των εσόδων, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Πειραιώς, θα διατεθεί στους αστέγους του Πειραιά.

Ο κύκλος των συναυλιών θα συνεχιστεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, μετά στον Χώρο Τεχνών του Πολιτιστικού Κέντρου Βέροιας την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε όλα τα νέα για το DWTS 4 εδώ!