Εβελίνα Παπούλια για Δύο Ξένους: «Άνθρωποι με σταματούσαν στο δρόμο και τους θεωρούσα τρελούς»

Εβελίνα Παπούλια

«Δεν είχα δει ποτέ το σίριαλ έκτος από κάποιες σκηνές, εγώ το σίριαλ το είδα στις επαναλήψεις, δεν είχα εικόνα ότι επρόκειτο για μία τέλεια σειρά», λέει η Εβελίνα Παπούλια.

Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Εβελίνα Παπούλια στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη. Η ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την εποχή που έκανε τους Δύο Ξένους.

«Οι γονείς μου είχαν χωρίσει σε μεγάλη ηλικία, πριν φύγει ο πατέρας μου, οπότε δεν υπήρξε διαταραχή στη σχέση των τριών μας με την απώλεια του. Είμαστε μία σουρεαλιστική οικογένεια. Οι γάμοι είναι πολύ ωραίο πράγμα, κάνεις ένα ωραίο πάρτι, καλείς φίλους που κάτω υπό άλλες συνθήκες δεν θα καλούσες. Πιστεύω στον θρησκευτικό γάμο, στην πνευματική και συναισθηματική ένωση, αλλά το “για πάντα” με στρεσάρει. Σκέφτομαι “μήπως δεν είμαι ικανή να δεσμευτώ”, ενώ πριν τον γάμο είμαι “παντρεμένη”», είπε αρχικά η Εβελίνα Παπούλια.

Η Εβελίνα Παπούλια είπε στη συνέχεια: «Με τον σύντροφο μου τώρα νιώθω πιο παντρεμένη, πιο εστιασμένη, ψυχικά πρέπει να είσαι παντρεμένος με τον άλλον. Η σχέση με τον σύντροφο μου τώρα, έχει κρατήσει πολύ περισσότερα χρόνια από τους γάμους μου, από τους οποίους χώριζα στον έναν μήνα. Δεν ξέρω πως γινόταν, άλλα μάλλον μου είχε τελειώσει ήδη, πριν πάω στην εκκλησία. Ούτε εγώ, ούτε ο σύντροφος μου είμαστε τέλειοι, τις ατέλειες και τις παραξενιές του, τις έχω ερωτευτεί και με εξιτάρουν και είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί αυτό».

Για την δημιουργία οικογένειας, αλλά και για την κόρη της, Αφροδίτη Λιάντου, η Εβελίνα Παπούλια είπε: «Όταν έκανα το παιδί ήξερα ότι έπαιρνα το ρίσκο, με βάση το χαρακτήρα που είχα, να το μεγαλώσω μονή μου, είτε θα ήταν δίπλα μου ο μπαμπάς της, είτε όχι. Η ευθύνη με έκανε να είμαι πολύ σοβαρή απέναντι στο θέμα του παιδιού, χωρίς όμως να χάνω την τρέλα μου, η οποία άφηνε ελευθερία και στο παιδί να κάνει την τρέλα του. Η ευθύνη ενός παιδιού είναι ευθύνη και των δυο γονιών, όμως σίγουρα όταν χωρίζουν δυο γονείς, τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η μαμά.

Φυσικά παρακολουθώ την Αφροδίτη μου στη Γη της Ελιάς, είναι στην Κύπρο και δεν την βλέπω, επομένως με τη σειρά είναι σα να την βλέπω. Η Αφροδίτη έχει φτιάξει έναν ωραίο ρόλο, που δεν είναι μονοδιάστατος, τώρα έχει μεταμορφωθεί σε κακιά, αλλά έχει και άλλες εκφάνσεις. Σε όσους δεν κάνουν διαχωρισμό του ρόλου και του ανθρώπου, μπορεί να έχει γίνεις αντιπαθής και αυτό είναι τεράστια επιτυχία».

Για τη θρυλική σειρά Δύο Ξένοι, η Εβελίνα Παπούλια ανέφερε: «Ποτέ δεν κατάλαβα την τεράστια επιτυχία των Δύο Ξένων, έκανα και θέατρο τότε, και θεωρούσα τρελούς τους ανθρώπους που με σταματούσαν στο δρόμο. Δεν είχα δει ποτέ το σίριαλ έκτος από κάποιες σκηνές, εγώ το σίριαλ το είδα στις επαναλήψεις, δεν είχα εικόνα ότι επρόκειτο για μία τέλεια σειρά.

Κατάλαβα ότι είναι ένα υπέροχο σίριαλ μετά από πολλά χρόνια που το είδα και είπα, “κοίτα να δεις τι ωραία δουλειά που είχαμε κάνει”. Όταν πλέον κατάλαβα τι είχα κάνει στους Δύο Ξένους ήμουν πολύ περήφανη, άλλα άργησα να το χαρώ, θα ήθελα να είχα το χρόνο να το χαρώ τότε. Έχασα την ευτυχία της δόξας εκείνης της στιγμής με τους Δύο Ξένους».