Eurovision: Στην Στοκχόλμη ο διαγωνισμός του 2016!

Ο θεσμός επιστρέφει στην πρωτεύουσα της Σουηδίας για τρίτη φορά.

Στην Σουηδία επιστρέφει ο διαγωνισμός της Eurovision, έπειτα από τη νίκη που πήρε στη Βιέννη ο Mans Zelmerlow με το τραγούδι “Heroes”.

Οι Σκανδιναβοί αναλαμβάνουν την διοργάνωση του μουσικού διαγωνισμού για έκτη φορά στην ιστορία τους και αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να παρουσιάσουν ένα θέαμα αντάξιο με αυτό της Αυστρίας. Αναμφίβολα, ο φετινός διαγωνισμός ήταν ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision ανακοινώθηκε σήμερα πως η πόλη που θα υποδεχθεί και θα αναλάβει την διοργάνωση του επόμενου διαγωνισμού θα είναι η Στοκχόλμη. Ο θεσμός επιστρέφει στην πρωτεύουσα της Σουηδίας και αυτή θα είναι η τρίτη φορά, έπειτα από τις διοργανώσεις του 1975 και του 2000.

Η τελευταία φορά που η Σουηδία διοργάνωσε τον διαγωνισμό της Eurovision ήταν το 2013 στο Μάλμε, έπειτα από τη νίκη της Loreen με το τραγούδι “Euphoria” στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, το 2012.

Η Eurovision θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά, μετά το 2000, στην “Globe Arena”, η οποία χτίστηκε το 1989 και η χωρητικότητά της είναι μεταξύ 14 και 16 χιλιάδων θέσεων.